Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячий верхній одяг на зиму: як вибрати?

Дитячий верхній одяг на зиму: як вибрати?
 

Народне прислів'я говорить: «Готуй сани влітку...», подібне можна сказати і про зимовий одяг або взуття. Є багато аргументів, які доводять, що зимовий одяг краще купувати ще влітку, адже ціни на товари в «не сезон» відчутно падають.



Особлива тема – дитячий верхній одяг. У нас багато вимог до нього, так на що ж слід особливо звернути увагу при виборі якісного виробу?

У першу чергу, звичайно, дитині має бути комфортно в курточці або комбінезоні, які ви для неї придбаваєте. Тобто верхній одяг повинен бездоганно справлятися зі своїм основним завданням: захищати від холоду, вологи, пронизливого вітру. Тому зверніть увагу на наступні деталі:

• підкладку (добре, якщо вона виготовлена з натуральних тканин, наприклад бавовни);

• підстібка (зручно, якщо вона відстібається; що стосується матеріалу – для зими прекрасно підійде, наприклад, овчина – вона буде добре зігрівати);

• утеплювач (вшитий всередині курточки, буває з синтетичних і натуральних матеріалів, синтетичні утеплювачі не викликають алергії, що може стати визначальним фактом при виборі верхнього одягу для дитини-алергіка).

Верхній шар зимового дитячого одягу - обов'язково водонепроникний, а ще краще – з водо/грязевідштовхуючим покриттям. У дитячій куртці повинен бути додатковий манжет на резинці (яка не ковзає), який щільно огортає маленьке зап'ястя, відповідно, під час гри сніг не потраплятиме під куртку, так само і вітер не задуватиме в рукава.

Те ж саме і зі штанцями комбінезона – на них повинні бути штрипки (тасьма, пришита до нижнього краю штанини у вигляді петлі) або сніго-вітрозахисна муфта по низу брюк з антиковзаючою резинкою.

Наявність внутрішньої вітрозахисної планки, яка переходить на захист підборіддя – також важливий елемент: вона перешкоджає попаданню холоду всередину виробу в зоні блискавки (зручно, якщо планка прострочена, тоді блискавка не буде заїдати при застібанні). Бажано, щоб на комірі була присутня трикотажна вставка, яка забезпечить дитині додатковий комфорт.

Важливо, щоб капюшон курточки відстібався. Це дуже зручно, адже коли погода змінюватиметься – куртка теж буде трохи трансформуватися. Крім цього, капюшон можна знімати під час прання виробу (актуально, якщо є хутряні вставки).

Діти так швидко ростуть, тому дуже зручно, коли передбачена можливість підігнути рукава і штанини (відповідно, коли дитина підросте – їх можна буде відігнути).

Наявність світловідбивних елементів - надважлива вимога, адже взимку світловий день набагато коротший, дні часто похмурі, тому, коли дитина стає учасником дорожнього руху, в такій курточці вона буде більш помітна для водія, що дуже важливо для її безпеки.

Ну і, звичайно, перед покупкою будь-якого виробу потрібно перевірити, чи немає ниток, що стирчать, неакуратно виконаних швів, наскільки якісна фурнітура – ці дрібниці дуже багато говорять про якість виробу.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас