Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Страви з курки – смачні ідеї до вашого столу

Страви з курки – смачні ідеї до вашого столу
 

Курятина – дуже популярне м'ясо, ми любимо його ніжний смак, поживність, низькокалорійність і легкість. Куряче м'ясо – джерело легкозасвоюваного білка, вітамінів, амінокислот. Курятину ми використовуємо як для приготування вишуканих святкових, так і простих повсякденних страв. Готувати курку легко, адже куряче м'ясо не вимагає довгої термічної обробки та особливих кулінарних умінь.



Радує і велика кількість цікавих рецептів приготування курки, згадайте тільки популярні жульєн з куркою, плов з курячим м'ясом, фаршировану курку, курячі стегенця під соусом, а які смачні салати, піца з курячим філе... Досить ковтати слинки, давайте вже готувати смачні та оригінальні страви з курки!

Гурум

1 тушка курки
1 цибулина
70 грам волоських горіхів
50-70 грамів вершкового масла
1 ч.л. меленого імбиру
1/4 ч.л. меленої кориці
1/4 ч.л. меленого перцю чилі
10 мл винного оцту
сіль
петрушка
кінза

Курку порізати на невеликі порційні шматочки. На дні сковорідки розігріти вершкове масло, на ньому обсмажити куряче м'ясо. Приготуйте заправку: в блендері порубайте зелень, цибулю і горіхи, змішайте все з оцтом і прянощами. Заправку відправте на сковороду до курки і тушкуйте ще приблизно хвилин 15. В кінці посоліть страву.

Картопляно-курячий пиріг

400 грамів картоплі
2 яйця
50 грамів борошна
200 мл вершків (35%)
400 грамів філе курки
30 грамів волоських горіхів
2 ч.л. карі
1 ч.л. цукру
15 грам кедрових горіхів
сіль і чорний перець

Картоплю необхідно зварити до напівготовності (в мундирі). Трохи остудивши, почистити і нарізати досить товстими кружечками (приблизно по 0,5 см). Філе курки нарізати невеликими шматочками. Волоські горіхи перемолоти в блендері. Яйця гарненько збити, додати до них вершки і ще разок збити віночком. Сюди ж додати борошно, карі і перемелені волоські горіхи – все перемішати, додати сіль-перець, змішати з нарізаним курячим філе.

Форму для випікання середніх розмірів вистелити пергаментом, додатково змастити вершковим маслом. На її дно викласти шар кружечків картоплі, потім курку з соусом – все посипати кедровими горішками. Запікати в розігрій до 200°С духовці 30 хвилин.

Паста з куркою і коньяком

500 грамів пасти
400 грамів філе курки
1 ст.л. борошна
20 мл вершків (33%)
2 ст.л. вершкового масла
50 грамів коньяку
петрушка (прикрасити блюдо)
сіль і чорний перець

Філе курки нарізати тонкими смужками, обсмажити на швидкому вогні до появи золотистого відтінку – близько 3-4 хвилин. Присипати їх борошном і далі, помішуючи, смажити ще 2 хвилини. Курку посолити і поперчити, до неї додати вершки – все тушкувати ще 10 хвилин, але вже на слабкому вогні. Дочекавшись, коли вершки стануть густішими – додати коньяк і підпалити його. Сковороду при цьому необхідно поставити на відкритий простір, потім дайте коньяку прогоріти.

Пасту зварити, як звичайно, перекинути в друшляк, трохи полити холодною водою. Як тільки вода повністю стече, додати пасту в сковорідку до соусу і гарненько перемішати. Подавати страву, посипавши подрібненою петрушкою.

Насолоджуйтесь!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас