Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новорічна листівка власними руками: листівка з мерехтливою ялинкою

Новорічна листівка своїми руками

Є такий вид рукоділля - скрепбукінг. Якщо пояснювати на пальцях: це усіля способи оформити фотографію, альбом чи листівку за допомогою різнокольорового паперу, наклейок, малюнків і інших дрібниць.

Матеріали: що можна використовувати, аби робити листівки (виходимо з того, що набори паперу для скрепбукінга купити немає можливості):

• кольоровий картон або товстий папір (від 160 до 270 г/м2), а також усілякий різний пакувальний папір (збираємо навіть обрізки, можна використовувати упаковку від подарунків);
• упаковка від або для букетів: гофрований папір, сітку, мотузки, стрічки, шпагат і тому подібне (купити в квітковому магазині чи розпотрошити готовий дарований вам букет, коли він помре);
• мотузки, нитки (наприклад, муліне), дрібні ґудзички, стрази, намистинки, бісер, мішура і т.п.; • наклейки (у будь-якому кіоску або книжковому магазині можна купити набори наклейок на новорічну тематику);
• лаки для нігтів з блискітками, шкільна крейда, та хоч тіні для повік!

Інструменти: ножиці, ніж для паперу, клей (олівець і звичайний канцелярський), пінцет (можна і обійтися, але інколи без нього важкувато), дошка або товстий картон - на чому різати папір, лінійка.

Важливо підготувати зручне і освітлене містечко (спина затікає досить швидко і очі втомляться, якщо темно).

Листівка з мерехтливою ялинкою

Це - моя перша тренувальна листівка. Зроблено все достатньо недбало, оскільки вдома не виявилося ні гострих ножиць, ані клею. Отже вважатимемо її просто за схему. Що використано: блакитний картон (звичайно, для справжньої листівки такий брати не треба), білий гофрований папір (за рахунок напівпрозорості схожа на сніг), зелений гофрований папір, шматок зеленої сітки для оформлення букетів (відрізала від засушеного букета), шматочок атласної бордової стрічки, лак для нігтів сріблястий з блискітками.

Те, що я зробила з білим папером може бути зверху закрито ще однією рамочкою, можна було зробити просто рамочку, а ялинку робити на основному фоні, якби основний фон навпаки був білим. Із зеленого паперу вирізається ялинка, приклеюється (я спеціально зробила лапки не приклеєними). Зверху клеїться трикутник з квіткової сітки. Він жорсткий, і нитки стирчать як реальні голки. На сітку за допомогою лаку для нігтів зручно начіпляти взагалі все, що завгодно. Я просто для зразка вирізала типу ялинкові іграшки з атласної стрічки. Але вона сиплеться. Краще, звичайно, використовувати щось інше: катишки із фольги і паперів, наприклад, стрази, ґудзички. Потім по сітці малюється типу гірлянда: лінії лаком з блискітками. Лак потрапляє лише на сітку, а не на папір (хоча у мене неакуратно вийшло) і ялинка неначе мерехтить в гірляндах.

Напис з новим роком зроблений срібним маркером. Нижній край листівки спеціально довший, аби напис залишався і коли листівка відкрита. Але це просто один з варіантів.

За матеріалами sibmama.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас