Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новорічна листівка власними руками: листівка «П’яна ялинка»

Новорічна листівка своїми руками

Вчора я в магазині для художників купила усілякого картону (точніше, товстого паперу): вибрала насичений зелений, темно-синій і бордово-пурпурний (до нього купила лист фетри - напівпрозорого, неоднорідного за структурою паперу).

Також мені трапився набір для дітей різнокольорового велюру на паперовій основі. Прекрасна альтернатива йому звичайний фліс (продається в магазинах тканин) або серветки для кухні (правда, тут проблема з квітами: вони зазвичай пастельних тонів, це більше підходить для листівок на народження дитини). Ще купила наклейок і золотий маркер.

Матеріал: пурпурний папір (щільність 160 г/м2), фіолетова фетра, золоті наклейки-гірлянди. Розмір листівки вибрала на глаз, вийшло приблизно 10 * 12 см. Порада: не згинайте листівку відразу. Різаком тонко проріжте папір по лінії майбутнього згину, але обережно, щоб розрізати тільки верхній шар. Тоді листівка складеться легко і ідеально рівно і не доведеться загладжувати.

З фетри вирізала штук 6-7 однакових прямокутників, склала один на один, намалювала ручкою ялинку (якщо папір світлий, то краще - олівцем), вирізала і по одній наклеїла на листівку. Чому ялинка називається п’яною? Тому що кожен шар наклеєний на міліметр вище / нижче / лівіше / правіше попереднього. Виглядає, як ніби зображення розпливається. Тримається тільки стовбур - центральна частина ялинки, гілки стирчать, тому що папір тонкий. Потім досить злегка вз´єроште гілки пальцем і фігурка стає об´ємною.

Прикраси. Тут головне - без перебору. За це я переймаюся більш за все, тому мої листівки, швидше за все, будуть досить мінімалістічними. Хоча, це - справа смаку. В даному випадку я зробила два куточки з наклейок-гірлянд. Якщо немає наклейок, можна зробити такі куточки з будь-якого паперу в тон, навіть з тієї ж фіолетової фетри або намалювати такий орнамент маркером (золотим, срібним або білим - відмінно виглядає на темному папері). У мене маркери фірми Edding.

На самій ялинці теж має бути трохи декору. Фіолетове вкраплення - це як раз неоднорідна структура фетри, вона як би склеєна з волокон, я навмисно витягла догори саме той шматочок, де виглядає світле "пір´ячко". Плюс додала трохи золота: відрізала маленькі шматочки тої самої наклейки-гірлянди і наліпила (ось тут би потрібен пінцет) через одну гілку на верхній шар ялинки, через один - на попередній, щоб був ефект мерехтіння і несиметричності.

За матеріалами sibmama.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас