Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пілінг шкіри голови: для чого та як його робити?

Пілінг шкіри голови: для чого та як його робити?
 

Ми знаємо, що пілінг потрібен нашій шкірі, адже він допомагає позбутися ороговілих клітин, активізуючи процеси оновлення. А як на рахунок шкіри голови? Чи знаєте ви, що для неї також існують скраби? Здивовані? – А даремно, адже подумайте самі: ми, чи не кожного дня, наносимо на волосся різноманітні стайлінг-засоби, користуємось бальзами, шампунями, які часто містять складники, що не вимиваються (наприклад силікон), і створюють на нашій голові такий-собі «парниковий ефект», волосся просто задихається під цим «хімічним покривалом».



В результаті починаються різні проблеми, локони тьмяніють, тоншають, випадають, а ми дивуємось: чому? Адже намагаємось доглядати за шевелюрою, робимо корисні маски, живимо волосся. Справа в тому, що корисні речовини, які містять маски, просто не в змозі потрапити до волосяних цибулин та углиб структури волосини через ці хімікати. Саме тому для шкіри голови пілінг є особливо актуальним. Після регулярного проведення такої процедури (один раз на тиждень) ріст волосся активізується, волосся стає міцнішим, адже пілінг покращує кровообіг до волосяних цибулин, також він нормалізує роботу сальних залоз.

Чи такий пілінг підходить для всіх типів волосся? Пілінг шкіри голови потрібен усім, не залежно від типу волосся. Головними умовами, які дозволяють його проведення, є відсутність ранок на шкірі, тріщин, також, не можна робити такий пілінг одразу після фарбування волосся.

Як приготувати скраб для шкіри голови вдома? Ви можете купити спеціальні засоби для пілінгу шкіри голови в косметичному магазині чи аптеці, проте, їх можна приготувати і власноруч. Популярним засобом-основою для пілінгу шкіри (в тому числі голови) є морська сіль. Адже вона є прекрасним антисептиком, збагачена йодом.

Змішайте 2-3 ст. л. дрібної морської солі з вашими улюбленими косметичними оліями (чудово впливають на волосся кокосова, мигдалева олія, олія зародків пшениці). Пропорції беріть такі, аби утворилася масляниста маса з відчутними часточками солі (тобто сіль вже не має бути сухою, але й не має розчинитися в олії). Сіль беріть без ароматизаторів, барвників чи інших добавок.

Як правильно наносити такий скраб? Перед нанесенням скрабу злегка змочіть шкіру голови та волосся, розділіть його на умовні ділянки і нанесіть скраб по проділах. Проведіть легкий масаж шкіри голови, відчувши, як кров починає активно прибувати до коренів, злегка зігріваючи. Після цього помийте голову як звичайно.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас