Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимова постільна білизна – тепло і затишок у вашому ліжку

Зимова постільна білизна – тепло і затишок у вашому ліжку
 

Що може бути приємніше за прохолодну постільну білизну в задушливу літню ніч?! Тільки залізти в теплу і затишну постіль прохолодним зимовим вечором. Ми звикли круглий рік користуватися однією і тою же самою постільною білизною, але хіба може один і той же матеріал бути одночасно теплим і прохолодним? Звичайно ж ні. Тому й існує різний текстиль для літньої та зимової пори року.



Так, в жарку пору року ми із задоволенням віддаємо перевагу постільній білизні з сатину або з додаванням шовкових волокон, яка дарує прохолоду і приємний сон. Знайти таку білизну зовсім не складно. Ну а що ж стосується зими?

Взимку так хочеться, щоб постіль дарувала максимум тепла і затишку. Для цієї пори року деякі виробники випускають спеціальні комплекти з ранфорсу і щільної бязі – натуральні бавовняні волокна не тільки подарують довгоочікуване тепло, а й завдяки своїм властивостям гігроскопічності і повітропроникності, не створять парникового ефекту.

Дуже важливо, вибираючи постільну білизну на зиму, купувати вироби виключно з натуральних тканин – вони чудово вбирають вологу, не даючи організму перегріватися. Адже взимку ми нерідко починаємо потіти під теплою ковдрою і несвідомо розкриваємося уві сні, ризикуючи захворіти.

Серед сучасного асортименту зимової постільної білизни також нерідко можна знайти комплекти з натуральної бавовни з додаванням вовняних волокон. Такий текстиль не дасть вам замерзнути вночі, навіть якщо опалення у вашому будинку залишає бажати кращого.

Крім того, нерідко серед усього розмаїття пропонованих моделей можна побачити і комплекти, до складу яких входить не простий, а стьобаний підодіяльник. Якщо у вашому будинку постійно досить тепло, у вас немає необхідності спати під теплою зимовою ковдрою. Полегшена тонка ковдра і стьобаний підодіяльник подарують вам комфорт і затишок.

І, звичайно, вибираючи постільну білизну на зиму, зверніть особливу увагу на малюнок. Психологи настійно рекомендують в цю пору року віддавати перевагу текстилю з яскравим сонячним принтом, пояснюючи це тим, що в зимовий період наш організм і так страждає від нестачі сонячних променів, нерідко впадаючи в депресію.

Але зовсім не обов'язково для холодних сезонів придбавати комплекти з квітковими мотивами, щоб підняти собі настрій. Відмінним варіантом також стане постільна білизна в скандинавському стилі – олені, сніжинки і різноманітні орнаменти подарують надзвичайну, чарівну атмосферу вашій спальні.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас