Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Постільна білизна на зиму: що вибрати?

Постільна білизна на зиму: що вибрати?
 

У нашій шафі два гардероби – літній і зимовий, які кардинальним чином відрізняються один від одного; у більшості жінок різні засоби по догляду за собою для теплого і холодного періоду. Ми так старанно оточуємо себе речами, здатними подарувати море затишку і тепла холодними зимовими вечорами, абсолютно забуваючи про постільну білизну, хоча саме в ліжку ми проводимо велику частину часу. Якою ж має бути зимове постільна білизна?



Ну, по-перше, барвистою і контрастною. Взимку організм кожної людини і так страждає від нестачі сонячних променів, а одноманітний сірий пейзаж міських вулиць і зовсім може викликати депресію. Нехай за вікном і не вистачає фарб, але купивши кольорову постільну білизну з малюнком, ви цілком або хоча б частково зможете заповнити їх нестачу в навколишньому оточенні. Такий нехитрий прийом допоможе забути про нудьгу, апатію та депресію всім домочадцям.

По-друге, не варто забувати і про якість постілі. Якщо на літо найкраще підходять комплекти з м'яких тонких тканин з додаванням шовкового волокна, то на зиму краще віддати перевагу білизні з щільної бавовняної тканини – чистої або з домішкою вовни. Така постільна білизна зігріє, подарує затишок і комфорт, а якщо раптом вам вночі стане занадто жарко, вона відмінно вбирає вологу, не давши вам і шансу застудитися.

Якщо вдома у вас не дуже тепло і ви або ваші рідні часто мерзнете уві сні, придивіться до постільної білизни з фланелевої тканини. Вона також володіє високою гігроскопічністю, але при цьому ще й здатна «додати тепла» вашій ковдрі. До того ж, фланель покращує кровообіг, завдяки чому на ранок ви будете почуватися бадьоріше. Замерзнути під такою білизною просто неможливо, а її м'якість і затишок подарують вам найприємніші сни.

І, звичайно, ще одна новинка останніх років – стьобаний підодіяльник, який чудово зберігає тепло і дарує затишок взимку. А влітку можна спати і просто під таким підодіяльником без ковдри, поки ночі не стануть нестерпно жаркими. Загалом, одні переваги!

Однак зимова постільна білизна коштує трохи дорожче за звичайну. Тому, щоб ваша довгоочікувана і бажана покупка нового комплектику не стала марною тратою грошей, придбавайте вироби виключно у перевірених виробників. Таких чимало як в Україні та Росії, так і за кордоном. Однак на те, що імпортне постільна білизна прослужить значно довше, ніхто вам гарантії не дасть. Будьте пильні і приємних вам покупок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас