Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар щеплень: 6 місяць життя дитини

Календар щеплень: 6 місяць життя дитини
 

Заразитися одним з найнебезпечніших інфекційних захворювань може бути вартим дитині життя або ж здоров'я на все життя. Вакцинація від найпоширеніших і найлютіших захворювань сьогодні просто необхідна кожній дитині, при цьому основна маса щеплень припадає на перші місяці життя крихітки.



У віці 6 місяців, згідно з новим календарем щеплень, проводяться планові повторні щеплення від дифтерії, коклюшу та правця (бцж), а також від гепатиту В та поліомієліту. Ці вакцинації з імовірністю до 99% гарантують захист малюкові від цих страшних інфекцій. Про те, чим небезпечні ці захворювання, ми вже писали в попередніх статтях, тому сьогодні звернемо увагу на інші нюанси вакцинації.

Отже, якщо ваш малюк захворів або навіть просто прохолов, то робити будь-яке з цих щеплень протипоказано. Будь-який педіатр вам підтвердить, що в цьому випадку краще трохи перенести терміни чергової вакцинації, з дотриманням мінімального інтервалу між дозами, ніж знущатися і перевіряти на стійкість і без того беззахисний організм дитини. І краще трохи відійти від планового календаря, зробивши щеплення трохи пізніше, ніж ризикувати життям і здоров'ям малюка. Якщо ви не встигаєте за календарем зробити всі щеплення в строк – нічого страшного в цьому немає, головне, не пропускайте чергові вакцинації в надії на те, що ваш-то малюк ну точно ніде ними не заразиться.

Кожна з цих вакцин може бути введена як окремо від інших, так і в комбінованому складі з іншими.

На жаль, багато сучасних батьків відмовляються робити щеплення, аргументуючи тим, що неякісна вакцина, як і не правильне її введення, може викликати негативний ефект. Повірте, зараження однієї з цих найнебезпечніших інфекцій викличе куди більш серйозні наслідки для вашого малюка, аж до летального результату. Тому, якщо не довіряєте вітчизняним вакцинам або працівникам органів охорони здоров'я у своїй поліклініці, вам ніхто не забороняє придбати зарубіжний аналог вакцини в аптеці і зробити щеплення в приватній клініці.

Будьте уважні до здоров'я своєї дитини. Бажаємо вам і вашим дітям завжди відмінного самопочуття і безболісних щеплень!

Автор: Сальнікова Катерина

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас