Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 2)

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 2)
 

Існує безліч різних моделей подушок для годування – в такому великому виборі молодим мамам легко розгубитися. Так що ж врахувати при виборі подушки для годування малюка? Для початку пам'ятайте, що ви купуєте її з однією єдиною метою – зробити процес грудного вигодовування максимально комфортним для себе і для дитини.

Очікувана тривалість годування

Перше питання, яке ви повинні задати собі при виборі подушки для годування - «Як довго ви збираєтеся годувати дитину?». Звичайно, ваші ідеалістичні очікування можуть змінитися після народження малюка в силу різних факторів: зубки, що прорізуються дитини, ваше швидке повернення на роботу і т.д. Але ви повинні хоча б приблизно уявити, скільки будете годувати дитину: якщо всього 3 місяці – можна купити недорогу подушку, якщо протягом року – подушка повинна бути якісною, щоб не зноситися за весь цей час.

Форма подушки для годування

Неважливо, де конкретно ви будете годувати дитину, ви будете робити це сидячи, і вашому торсу буде необхідна підтримка, як і тілу і голівці малюка. Тому, вибираючи подушку для годування, приміряйте її: в сидячому положенні вона повинна розташовуватися так, щоб малюк лежав на ній повністю на рівні ваших сосків. Деякі подушки пишніші, інші – тонші, це дозволяє підібрати модель під ваш власний зріст.

Подушки для грудного вигодовування випускаються в різних моделях: в формі літери «с», «о», «u» або півмісяця. Симетричні подушки з формфактором «с» і «u» вважаються найбільш практичними і зручними, підходять практично під будь-яку фігуру і забезпечують необхідну підтримку і мамі, і малюкові в процесі годування. Кругові о-образні подушки – також дуже хороший варіант. Вони обертаються навколо тіла і добре підтримують поперек.

Також останнім часом особливо популярними стають округлі серпоподібні подушки (півмісяць), які обертаються навколо мами збоку. Вони забезпечують додаткову підтримку посередині – в тому місці, де лежить голова дитини. Але такі подушки, як правило, не підходять мініатюрним жінкам, так як впираються в спинку або ручку крісла, в якому сидить мама.

Зверніть увагу на матеріал покриття подушки – холопок буде приємним до тіла, а спеціальний чохол, що миється, допоможе зберегти подушечку в первозданному вигляді. Також зручно, якщо у подушки є маленькі кишеньки, в які можна покласти дрібні предмети.

Системи кріплення

Деякі подушки для годування оснащені ременями кріплення, що дозволяє найбільш щільно підігнати подушку під себе. З іншого ж боку, знімати і одягати таку подушку буде довше і складніше. Тим більше, молодій мамі може бути дуже важко тримати голодного малюка в одній руці і застібати ремені – іншою.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня счастина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас