Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великі покупки для майбутнього малюка: що вам варто знати про кожну з них? (Частина 2)

Великі покупки для майбутнього малюка: що вам варто знати про кожну з них? (Частина 2)
 

У минулій статті ми говорили про те, як вибрати так званий транспорт для новонародженого. Тепер же поговоримо про те, що йому потрібно буде вдома з перших днів. В першу чергу, звичайно ж, необхідно облаштувати спальне місце малюка. Отже ...

Ліжечко

Так, вінтажні дитячі ліжечка можуть виглядати дуже мило. Але ви повинні знати, що не можна користуватися дитячим ліжечком, якому понад 10 років. Також, купуючи навіть нове ліжечко (або б/в), переконайтеся, що дана модель сертифікована і не відзивалася з виробництва з будь-яких причин. Також останнім часом рекомендується купувати ліжечка з фіксованими стінками (так, в США ліжечка з бічною стінкою, що опускається, вже не продаються). Відстань між рейками має бути не більше 6 см.

Вибираючи ліжечко, ви обов'язково повинні врахувати наступний момент: коли дитячий матрацик максимально опущений, і мама, і тато повинні могти дістати дитину з ліжечка. Виходячи з цього і вибирайте висоту ліжечка для малюка.

Матрасик і постільна білизна

Перше, на що ви повинні звернути увагу при виборі дитячого матраца – це його жорсткість. Так як сон на м'якій поверхні збільшує ризик СРДС. Щоб перевірити щільність матраца, натисніть на нього долонею по центру, заберіть руку – якщо відбиток залишився, виберіть інший матрац. Також врахуйте, що матрац повинен точно за розміром збігатися з дитячим ліжечком – зайві пара сантиметрів або невеликі зазори тут неприпустимі!

Тепер поговоримо про те, чим накрити дитячий матрацик. Дуже популярними сьогодні стали готові комплекти дитячої постільної білизни, але вони, як правило, не потібні. По-перше, останнім часом педіатри не рекомендують одягати захист на ліжечко, який додається до багатьох комплектів дитячої постільної білизни. Адже це збільшує ризик СРДС. Подушечка новонародженому не потрібна. Ковдра – тільки, якщо в будинку холодно, і то мінімальна.

Взагалі, в дитячому ліжку має бути якомога менше всього (щоб мінімізувати ризик СРДС), так що по-справжньому вам будуть необхідні тільки простирадла за розміром матраца і пара підковдр для дитячої ковдрочки. Покривала, пледи, іграшки, м'які бампери – всього цього не повинно бути в дитячому ліжечку, як і ковдри, якщо вдома досить тепло.

Так, зараз продається дуже багато красивого дитячого текстилю, який так і хочеться купити. Але робіть покупки для малюка обдумано, піклуючись, насамперед, про його безпеку і благополуччя.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас