Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В якому віці краще купувати дитині телефон?

В якому віці краще купувати дитині телефон?
 

У наш час мобільні телефони є скоріше необхідністю, ніж розкішшю – без них нікуди! Крім того, власники даних гаджетів стають все молодшими і молодшими. Якщо раніше батьки купували дитині перший телефон в підлітковому віці, то зараз зустріти школяра початкових класів з мобільним пристроєм – справа абсолютно звична і недивна. А якщо взяти діток від 10 років, телефон є вже у кожного.



На жаль, ми зробили своє суспільство таким, в якому мобільні телефони – необхідність (практично, як їжа і вода). Адже ми з дому не виходимо без свого смартфона, і навіть вдома постійно зиркаємо на нього, щоб, бува, не пропустити дзвінка, повідомлення, перевіряємо пошту, сторінки соціальних мереж – ми спілкуємося з телефонами 24 години на добу, а без них відчуваємо себе не в своїй тарілці.

Ви, звичайно ж, розумієте, що як тільки у малюка з'явиться свій смартфон, вести він буде себе точно так само – адже ця модель поведінки властива всім нам, дорослим. Отже, в якому віці ви готові купити своїй дитині її перший мобільний телефон?

Дитячі психологи рекомендують батькам почекати, поки дитині не виповниться 11, і тільки з цього віку вручати школяреві його перший телефон. Вважається, що діти стають готові до свого першого мобільного гаджету у віці 11-14 років, а вам вже, як батькам, вирішувати, коли саме у малюка повинен з'явитися телефон.

Крім віку малюка ви повинні врахувати і ще одну рекомендацію психологів: дитині до 13 років вкрай небажано купувати мобільний телефон з можливістю виходу в Інтернет. Так, в сучасних магазинах буде непросто знайти таку модель, крім того, ваш підліток теж буде не в захваті від цієї ідеї.

Телефон для дітей в такому віці повинен бути лише засобом зв'язку. Він купується саме для того, щоб ви в будь-який момент могли зв'язатися з дитиною. Не варто відразу ж купувати чаду наворочений смартфон, з яким можна годинами (а то і цілодобово) просиджувати в Інтернеті, грати в ігри і т.д. Дитина повинна зрозуміти, що телефон їй купується для того, щоб повідомляти батькам, що з нею все добре, що вона затримається в школі або на тренуванні, що плани на день змінилися і т.д.

Крім того, дитина повинна бути готова до зобов'язань, які тягне за собою покупка першого телефону: доглядати за ним, стежити за тим, щоб не загубити його, щоб гаджет постійно був заряджений. У діток же початкового шкільного віку телефони, як правило, довго «не живуть».

Тому задумайтесь, перш ніж купувати телефон дитині, як тільки вона пішла в школу, а також гарненько подумайте, який саме телефон зараз потрібен малюкові.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас