Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Квартира в новобудові – за і проти

Квартира в новобудові – за і проти
 

Ми не замислюємося кожен день про таку серйозну і глобальну покупку, як придбання житла, тому таке рішення повинно бути ретельно продуманим і зваженим. Одне з перших і найголовніших питань, які постають при виборі житла – купувати квартиру в новобудові чи ж шукати щось на ринку вторинного житла? Експерти в області нерухомості рекомендують віддавати перевагу першому варіанту, так як пізніше ви зможете продати житло значно дорожче. Але і в цьому рішенні є свої плюси і мінуси, про які розповімо далі.

Переваги квартир в новобудовах

Сучасні квартири в новобудовах відрізняються хорошими габаритами і ретельно продуманим плануванням, завдяки чому, купуючи таке житло, вам не доведеться думати про перепланування. Чи варто говорити про нові комунікації, автономне опалення і металопластикові пакетах, які вже входять у вартість придбаного житла?!

До того ж, сумлінні забудовники при будівництві сучасних будинків, як правило, використовують силікатну цеглу, яка набагато тепліша за радянські панелі і має відмінну звукоізоляцію.

Нерідко сучасні будинки також мають і підземну стоянку автомобілів, що значно полегшує життя, якщо у вас є машина. Так, вам не доведеться шукати гараж поблизу або на свій страх і ризик паркувати автомобіль під під'їздом.

І не останньою перевагою є ціна – багато забудовників пропонують дуже вигідні умови при купівлі житла в ще не зданому в експлуатацію будинку і на покупку в розстрочку. Та й сама по собі вартість квадратного метра, нехай і в готовій новобудові, значно нижча, ніж у квартир вторинного ринку.

Плюс до всього, забудовники не тільки будують сам будинок, а й оформляють дворову територію. І якщо у вас є діти, вам не доведеться шукати місце для прогулянок десь неподалік, а зможете насолоджуватися свіжим повітрям і гойдалками прямо у своєму дворі.

Недоліки придбання квартир в новобудовах

Новобудови не будуються там, де хочеться забудовнику, а скоріше навпаки – наявність доступного місця визначає адресу майбутніх мешканців. А ось чи спокійний це район, чи є поблизу бари або дискотеки, а також аеропорт, залізниця або транспортна розв'язка, або того гірше, наявність великого виробництва – це вам доведеться з'ясувати.

А якщо забудовник виявився несумлінним або просто вирішив трохи заощадити, то хоч зовнішні стіни і будуть оброблені силікатною цеглою, внутрішні перестінки можуть бути виконані з більш доступних матеріалів, дозволяючи вам завжди бути в курсі особистого життя сусідів.

Найістотнішим недоліком варто назвати відсутність ремонту. До того, як в'їхати в нове житло, вам доведеться ще добряче постаратися і чимало витратитися на внутрішню обробку стелі, підлоги, стін, установку сантехніки, побутової техніки і т.д. При цьому, якщо будівельники десь допустили помилку, і ви довідаєтеся про це вже після покупки і, на жаль, виправляти їх недбалість вам доведеться за свій рахунок. До того ж, є таке поняття, як усадка будинку – вона властива всім новобудовам і, роблячи ремонт, доведеться враховувати цей момент, вибираючи матеріали і конструкції, які не піддаються деформації.

Що вибрати – вирішувати завжди тільки вам, а нам залишається лише побажати приємного проживання на новому місці.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас