Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Декілька вартих причин перейти на натуральні дезодоранти

Декілька вартих причин перейти на натуральні дезодоранти
 

Мода на все природне і натуральне охопила весь світ, і цей тренд не втрачає своєї актуальності. Якщо ви вже спробували натуральну косметику, напевно оцінили її переваги. А як на рахунок натурального дезодоранту? Даний продукт має дійсно вагомі переваги в порівнянні зі звичайними антиперспірантами. У даній статті ми поговоримо про варті причини змінити свій дезодорант на натуральний, а також про те, як зробити цей перехід максимально комфортним для вас і вашого організму.

Недоліки звичайних антиперспірантів

Багато людей залежать від сили антиперспірантів, вибираючи «найсильніші» продукти. Але знайте, що трохи поту – це не так погано, як побічні ефекти від речовин, що містяться в таких дезодорантах. Різні сполуки алюмінію, які зазвичай використовуються в дезодорантах, закривають або забивають пори, не даючи шкірі потіти.

Коли піт накопичується в забитих каналах і накопичується під шкірою, з'являються такі неприємні побічні ефекти, як запалення з больовими відчуттями і шишками і скупчення потових бактерій – все це призводить до появи неприємного запаху. Що ще гірше, вищезгадані алюмінієві сполуки, а вірніше їхня кислотність – причина усіма ненависних жовтих плям на одязі.

Копаючи глибше, можна говорити і про більш серйозні ризики для здоров'я. Від компонентів, що викликають безпліддя, до токсичних хімічних сполук, що можуть призвести до ракових захворювань і хвороби Альцгеймера – в антиперспірантах міститься безліч інгредієнтів, що вбираються нашою шкірою кожен день і викликають різні захворювання (навіть хронічні).

Поширені токсичні речовини в антиперспірантах та їх побічні ефекти

• Сполуки алюмінію (хлоргідрат алюмінію і алюміній-цирконій тетрахлоргідрекс гліцин) – хвороба Альцгейіера, рак, подразнення шкіри.

• Парабени (метил, етил, пропил, бензил і бутил) – ендокринні порушення, рак, розлади репродуктивної системи, передчасне старіння, є алергенами, токсичні для імунної системи.

• Фталати – рак, вроджені дефекти, безпліддя, є алергенами.

• Пропіленгліколь – подразнення шкіри, очей, легенів, нейротоксин для репродуктивної системи і плода через пошкодження печінки і нирок, посилене поглинання шкірою.

• Кремній – можливий канцероген (при з'єднанні з кристалічним кварцом), викликає подразнення шкіри, очей і легенів.

• Стеарети – ендокринні, репродуктивні порушення і порушення розвитку, подразнення шкіри.

• Тальк – токсин для нерепродуктивних органів організму.

• Триклозан – антибактеріальна речовина, заборонена в декількох країнах через розвиток (в тому числі з-за даної речовини) бактерій, стійких до антибіотиків. Викликає ендокринні порушення, м'язову слабкість, подразнення шкіри, очей і легенів.

Переваги та недоліки натуральних дезодорантів

У порівнянні зі звичайними, натуральні дезодоранти мають масу переваг. І головна з них – використання натуральних інгредієнтів, що виключає ризик розвитку безлічі захворювань, пов'язаних з хімічними компонентами. Крім того, багато натуральних антиперспірантів є гіпоалергенними і підходять навіть для чутливої шкіри, так як не містять тих же хімічних сполук, що викликають подразнення і запалення на шкірі, а також алергічні реакції. Цим же обумовлений і мінімальний ризик розвитку дерматиту на шкірі пахв. У всього перерахованого вище є ще один приємний бонус – ви зможете вибривати шкіру більш гладко. А ваш білий одяг залишиться білим (жовті плями не з'являться).

Поширені інгредієнти натуральних дезодорантів і їх корисні властивості

• Харчова сода – усуває неприємні запахи, вбирає піт.

• Гамамеліс – природний в’яжучий агент, що не подразнює шкіру: звужує пори, випаровує піт, заспокоює печіння шкіри після гоління.

• Ефірні масла (розмарину, лишайника, шавлії, лемонграсу, чайного дерева) – володіють антибактеріальними властивостями, запобігають появі неприємного запаху і розвитку потових бактерій.

• Мінеральні солі – утворюють на шкірі тимчасовий шар замість того, щоб вбиратися і забивати пори, запобігають появі неприємних запахів і розвитку потових бактерій, не подразнюють шкіру.

Незважаючи на всі переваги натуральних дезодорантів, не всі вони ідеальні. Деякі з них потрібно наносити повторно протягом дня, інші ж можуть залишати білі плями на одязі, що не вимиваються. Крім того, враховуйте, що і натуральні компоненти можуть викликати подразнення і алергію, тому вам потрібно буде підібрати натуральний антиперспірант для себе індивідуально.

Як перейти на натуральний дезодорант

Як бачите, переваги натуральних дезодорантів очевидні. Але перехід на засіб, що не містить хімії, може зайняти пару тижнів, поки організм до нього звикне. Тому, вибравши натуральний антиперспірант, спробуйте користуватися ним хоча б 2-3 тижні, а не відмовляйтеся від нього відразу.

Щоб ваше тіло швидше позбулося накопичених токсинів (від звичайного антиперспіранту), проводьте пілінг шкіри пахв двічі на тиждень. Кожен день мийте під пахвами з милом. Неприємний запах може супроводжувати вас до трьох тижнів, поки накопичені токсини вийдуть, але не здавайтеся! У цей перехідний період вам, можливо, доведеться навіть мити під пахвами тричі на день. Після кожного такого миття наносьте натуральний дезодорант. Згодом ви помітите, як неприємний запах зникає, а ви будете пахнути свіжо навіть самі по собі, без дезодоранту.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас