Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Антивіковий догляд за шкірою: поради дерматологів

Антивіковий догляд за шкірою: поради дерматологів
 

Ви не повинні миритися з появою кожної нової зморшки або вікової пігментної плямочки. Ви можете боротися зі старінням шкіри – в цьому вам допоможуть поради дерматологів, які дійсно працюють. І зробіть це прямо зараз – почати антивіковий догляд за шкірою ніколи не пізно!

Превентивні заходи

Чим раніше ви починаєте піклуватися про свою шкіру, тим краще. Профілактика – це дуже важливо. Чим молодше ви почнете правильно доглядати за шкірою, тим менше ознак старіння вона проявлятиме з віком.

Не забувайте користуватися сонцезахисним кремом

У сонячну погоду захист від ультрафіолету – це необхідність. Тому в теплу пору року наносити сонцезахисний крем варто щодня (а не тільки на морі, дачі або природі). При цьому показник SPF у засобі повинен бути не менше 30. З іншого боку, переплачувати за більш сильний захист від сонця не варто, в SPF 70, 80 і 90 немає необхідності. Зверніть увагу на склад сонцезахисної косметики – дерматологи рекомендують оксид цинку через його широкий спектр захисту і протизапальні властивості.

Користуйтеся підходящою косметикою по догляду

Полиці сучасних магазинів ломляться від найрізноманітнішої продукції по догляду. Як же вибрати те, що потрібно? Спробуйте різні засоби з різним складом і знайдіть ті компоненти, які найкраще працюють у вашому випадку (а які, навпаки, не дають ефекту). Виходячи з цього, і вибирайте косметику для своєї шкіри.

Ретинол

Уже багато років і до сих пір про нього постійно говорять. Ретинол (ретиноід) – це похідна речовина від вітаміну А, який стимулює вироблення колагену і робить шкіру більш пружною і еластичною. Ретинол дає можливість ефективно боротися із зморшками і віковими пігментними плямами. Дерматологи рекомендують зняти макіяж і ретельно очистити шкіру перш ніж наносити будь-який засіб, що містить ретинол. Якщо цього не зробити, це загрожує вашій шкірі подразненням.

Пептиди

Пам'ятаєте, якою була ваша шкіра в молодості – м'якою, еластичною і гладкою? Це все завдяки колагену. З віком його виробляється все менше і менше. Косметичні продукти з ефективними пептидами в складі можуть стимулювати вироблення колагену і оновлення клітин, завдяки чому шкіра стає набагато здоровішою і молодшою.

Антиоксиданти

Давайте подивимося правді в очі: поки що немає однієї магічної пігулки, яка могла б повернути колишню молодість шкірі. Але вітаміни C і E дуже близькі до цього. Ці два потужні антиоксиданти не тільки захищають шкіру від сонця, але і прискорюють природний процес відновлення і здатні боротися з проявом вікової пігментації.

Будьте терплячі

Звичайно ж, ми хочемо отримати результат якомога швидше, але ви повинні розуміти, що деяким процесам потрібен час. Більшості дерматологічних продуктів потрібно декілька тижнів або місяців, щоб ефект їхньої дії став помітним. Якщо ви будете пробувати різні засоби по догляду лише по кілька днів або парі тижнів, ви просто не дасте продукту можливості попрацювати.

Ведіть здоровий спосіб життя

Спосіб життя набагато сильніше впливає на стан шкіри, ніж всі інші чинники і процедури по догляду. Не паліть, пийте багато рідини, захищайте шкіру від сонця, висипайтеся, харчуйтеся правильно і доглядайте за собою.

Що ви можете робити не так?

Неважливо, як сильно ви стараєтеся, є поширені помилки в догляді за шкірою, які допускає більшість жінок:

- Лягати спати, не знявши макіяж;

- Використовувати занадто багато косметичних брендів одночасно;

- Не давати шкірі достатньо часу, щоб звикнути до нового режиму догляду;

- Вести нездоровий спосіб життя, харчуватися шкідливою їжею і не тренуватися;

- Зловживати пілінгом;

- Не звертати уваги на інгредієнти продуктів харчування і косметики по догляду.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас