Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

3 прості і недорогі тематики для дитячої вечірки

3 прості і недорогі тематики для дитячої вечірки
 

Знову з жахом думаєте, як влаштувати дитині веселе, повноцінне свято і не витратити на нього цілий статок? Наші ідеї допоможуть вам з легкістю і мінімумом витрат організувати тематичну дитячу вечірку – неймовірно цікаву і захоплюючу, від якої і винуватець торжества, і його маленькі гості будуть в захваті. Все, що вам потрібно – лише вибрати тематику!

«Маленька» італійська вечірка

Щоб створити атмосферу італійського кафе, накрийте столи скатертинами у клітинку, повісьте в кімнаті гірлянду з вогниками, зробіть з паперу або фетру червоно-біло-зелену гірлянду. Якщо у вас залишилося щось з червоно-зеленого різдвяного декору, ці речі також прекрасно впишуться в загальну колірну палітру. Під тарілки ви можете зробити паперові підставки, роздрукувавши на них італійський прапор. А всім маленьким італійцям зробіть і роздайте вуса з кольорового картону.

Пригощання

Ви можете як приготувати або замовити дитячу піцу, так і зробити навіть це частування розвагою. Приготуйте заготовки і різні начинки для піци, поставте томатний соус. Нехай кожна дитина приготує свою власну міні піцу, а ви лише її запече або просто підігрієте, поки сир не розплавиться. Прийшов час десерту? Найкращим варіантом тут стане морозиво. Ви можете купити кілька відерець різнокольорового (з різними смаками) морозива або ж нехай морозиво буде одне, а топінги різними. Загалом, щоб у дітей знову був простір для експериментів.

Ігри

• Зробіть з бежевого картону коло – заготовку для піци з імітацією скоринки по периметру, і розкресліть білими лініями на 8 шматочків. З червоного картону виріжте маленькі кружальця (ковбаска), і нехай малеча їх чіпляє на заготовку з зав'язаними очима. Давайте 5 очок, якщо ковбаска потрапила в центр піци, 2 – якщо вона розташувалася на шматочку, не зачепивши білу лінію, 1 – якщо потрапила на корочку.

• Гарячий помідор – грається як в гарячу картоплю, тільки з червоним м'ячиком або кулькою.

• Естафета з фрикадельками (маленька кулька, тенісний м'ячик і т.д.). Дітки діляться на команди і несуть «фрикадельку» в ложці по черзі, добігаючи до потрібної точки, повертаючись назад і передаючи «фрикадельку» наступному.

Піратська вечірка з пошуком скарбів

Накрийте стіл блакитною скатертиною, а зверху – риболовецькою або будь схожою сіткою. Декоруйте всілякими мушлями, морськими зірками, монетками. Складіть список піратських слівець і фраз і розучіть їх з дітлахами.

Пригощання

Ідеальним частуванням для піратської вечірки стануть риба і чіпси. Також ви можете подати сендвічі з рибою або звичайні хот-доги, а можна і просто закуски. Головне, назвіть всі страви по-особливому, з морською тематикою. На десерт зробіть тематичний тортик і сховайте в ньому «скарби», які дітки виявлять, коли будуть його кусати (наприклад, желатинові ведмедики). Перший, хто знайде скарб в торті, отримає приз – дерев'яні бусики або підвіску з мушлею.

Ігри

• Ідеальною розвагою для піратської вечірки стане дитяча рибалка – цю гру можна купити в будь-якому дитячому інтернет-магазині.

• Естафета з зав'язаними ногами. Розбийте гостей на пари, кожній парі зв'яжіть банданою щиколотки (праву одної і ліву іншої дитини), щоб у пари було всього 3 ноги, і влаштуйте естафету.

• Пошук скарбів – куди ж без нього на піратській вечірці? Сховайте де-небудь скриньку або шкатулку з монетками, залиште діткам підказки, шматочки карти, загадки, які допоможуть знайти захований скарб.

І не забудьте про святкові аксесуари: підготуйте бандани, паперові шапочки з газет, пов'язки на одне око... Можна і орендувати або купити пару карнавальних костюмів, щоб влаштувати дітворі веселу фотосесію!

Вечірка «задом наперед»

Запрошуючи гостей, попросіть їх одягти одяг задом наперед. Уявіть, як ви хотіли б прикрасити кімнату, а потім зробіть все навпаки: кульки повісьте догори ногами, написи – задом наперед, замість вітання новоприбулим гостям говоріть «Бувай!» і т.д.

Пригощання

Їжа може бути якою завгодно, але з самого початку подайте десерт або нагодуйте гостей смачним сніданком, якщо свято проходить ввечері. Можна зробити сендвічі навпаки, поклавши хліб всередину, а начинку закріпивши зовні за допомогою зубочисток. Або ж можна приготувати кекси з фаршу і прикрасити їх картопляним пюре замість крему.

Ігри

• Скажи «Рииис!». Підготуйте гарний фон для фотографій і нехай дітки посміхаються на камеру, вимовляючи «Рис!» Замість «Сир!». Підготуйте веселі аксесуари – метелики, окуляри, перуки і т.д., можете зробити своїми руками посмішки і вуса, які дітки можуть підставляти до обличчя під час фотосесії.

• Хованки навпаки. У цій грі одна дитина ховається, а решта її шукають. У міру того, як дітки знаходять того, хто сховався, вони ховаються разом з ним, поки всі інші не знайдуть це місце. Дитина, яка останньою знайшла схованку, ховається першиою в наступному раунді.

• Музичний стілець навпаки. У звичайній версії цієї гри дітки ходять під музику навколо стільчиків, яких на один менше, ніж гравців. Коли музика закінчується, вони сідають на стільчики, а програє той, кому місця не вистачило. На нашій вечірці зробіть те ж саме, але нехай дітки ходять по колу спиною вперед.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас