Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча вечірка на честь дня народження: можливі проблеми та їх вирішення

Дитяча вечірка на честь дня народження: можливі проблеми та їх вирішення
 

Всі батьки, влаштовуючи дитячу вечірку на честь дня народження, хочуть, щоб вона по-справжньому сподобалася малюкові і його гостям. Проте, від неприємностей ніхто не застрахований, і всяке може піти не за планом. Щоб мінімізувати ваш стрес і підготувати вас до таких непередбачених ситуацій, ми розглянемо сьогодні найчастіші проблеми на дитячих днях народження і підкажемо прості шляхи їх вирішення.

Святкування дня народження дитини: можливі проблеми та їх вирішення

1. Деякі батьки привели незапрошених братів/сестер запрошених дітей

Як люб'язний господар вечірки, продовжуйте посміхатися і проявіть ввічливість. Просто завжди, плануючи дитяче свято, розраховуйте на кілька несподіваних гостей – приготуйте (або замовте) трохи більше їжі і додаткові місця.

2. Ви не можете дозволити собі запросити всіх однокласників, друзів і приятелів по гуртку, який відвідує дитина

У таких випадках діти можуть відчувати себе обділеними і розчарованими. Щоб вирішити цю проблему, ви можете влаштувати простішу вечірку, щоб запросити більше гостей. А можна запропонувати чаду принести солодощі до школи і на позашкільний заняття, а вдома або в кафе зібрати лише найближчих друзів.

3. Дитині стало погано на вечірці, а поруч немає її батьків

Відразу ж повідомте про це комусь із батьків маленького гостя. Відведіть малюка в іншу кімнату і попросіть когось із дорослих за ним доглянути, поки його не заберуть. Але не варто акцентувати увагу на неприємному випадку. А після закінчення вечірки обов'язково передзвоніть батькам дитини і поцікавтеся її здоров'ям.

4. Дитина поводиться погано і впливає на інших гостей вечірки

Постарайтеся відволікти таку дитину. Можливо, візьміть її акуратно за руку і відведіть подивитися на домашню тварину, спробувати святкове печиво або попросіть у неї поради. Коли малеча перенасичується емоціями, вона може вести себе дуже виснажливо. Та це не означає, що діти роблять це спеціально. Якщо ж дитина продовжує погано поводитись, і нічого не допомагає, відведіть її в сторону і поясніть, що якщо вона продовжить в тому ж дусі, ви попросите її батьків забрати її з вечірки.

5. Батьки сперечаються через розборки дітей

Звичайно ж, вам потрібно буде акуратно і ввічливо втрутитися і постаратися вирішити суперечку. Наприклад, якщо дітлахи сваряться через іграшки, ви можете принести їм більше іграшок. Розлючену маму можна відволікти розмовою і запропонувати їй напій. Попросіть когось ще зробити те ж саме для іншого з батьків, що сперечаються. Завжди запрошуйте пару своїх друзів-подруг, які зможуть вас виручити в подібних ситуаціях.

6. Їжі виявилося замало, а на те, щоб подати нову, потрібен час

Не панікуйте. Займіть дітвору іграми та конкурсами – так ви виграєте час на приготування нової їжі.

7. Один з маленьких гостей очікував більш пишної вечірки і зробив неприємне зауваження

Намагайтеся просто ігнорувати такі висловлювання. Або ж ви можете спробувати пояснити дитині, що чим простіша вечірка, тим більше у неї можливостей для спілкування з друзями.

8. Вашій дитині не сподобався один з подарунків, і вона сказала про це вголос

Перед святом поговоріть з дитиною про манери і нагадайте, що вона має щиро дякувати за всі подарунки – навіть ті, які їй не дуже подобаються. Критикувати і ображати не можна нікого – це неввічливо по відношенню до людей, які витратили свій час і гроші на вибір подарунка для іменинника.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас