Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як почистити великого плюшевого ведмедя

Як почистити великого плюшевого ведмедя
 

Улюблений плюшевий ведмедик приносить величезну радість не тільки всім діткам, а й багатьом молодим панянкам. Це найвірніший друг і захисник, який, не кажучи ні слова, підтримає в будь-якій складній ситуації. Але як і всі речі, ведмедик Тедді може забруднитися, плюс, як всі ми знаємо, м'які іграшки збирають на собі величезну кількість пилу і бактерій, тому вимагають регулярного чищення (особливо якщо ведмедем грає дитина).



Але як же можна почистити улюбленого плюшевого ведмедика, особливо, якщо це велика іграшка, щоб не пошкодити його?

Машинне прання

Якщо плюшевий ведмідь поміщається в пральну машинку з фронтальним завантаженням, ви можете спробувати піти шляхом найменшого опору і випрати його в машинці. Рідкий порошок для цього підійде найкращим чином – він очистить іграшку від плям і пилу і не залишиться в ворсинках. Перед пранням зніміть з ведмедика весь одяг, аксесуари, декор, підшийте всі шви, які почали розходитися. Періть іграшку на делікатному режимі. Також обов'язково погляньте на бирку перш, ніж відправляти ведмедика в машинку – деяким іграшкам прання у пральній машині протипоказане.

Оцет і харчова сода

Якщо ведмежа демонструє ознаки зносу, ви можете помити його вручну гарячою водою з оцтом. Наведіть в тазику розчин і викупайте пухнастого друга – до цього процесу можна підключити і дитину, якщо це її іграшка. Якщо ви збираєтеся прати ведмедя в машинці, замість ополіскувача налийте 2-3 кришечки оцту і додайте дрібку солі – це допоможе не тільки відіпрати, а й освіжити іграшку.

Вичищаємо плями

Якщо плюшевий ведмедик настільки великий, що не поміщається в машинку, ви можете запрати тільки плями. Робіть це за допомогою слабкого мильного розчину (як і у випадку з м'якими меблями) і ганчірочки. Якщо пляма в'їлася, скористайтеся звичайним милом і зубною щіткою, щоб її відтерти. Потім витріть залишки мила або мильного розчину за допомогою вологої ганчірки і дайте іграшці висохнути природно при кімнатній температурі.

Пилососимо

Пилососити м'яку іграшку можна точно так само, як і м'які меблі або матраци. Використовуйте ті ж щітки (насадки пилососа) і режими.

Видаляємо запахи

Щоб видалити запахи, що накопичилися в іграшці, покладіть її в великий поліетиленовий пакет з дитячою присипкою, крохмалем або харчовою содою. Зав’яжіть пакет і струсіть кілька разів ведмедика. Коли плюшевий ведмідь покриється пудрою, дайте йому побути в ній кілька годин, потім струсіть її щіточкою або видаліть за допомогою пилососа.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас