Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачні рецепти кави на літо

Смачні рецепти кави на літо
 

Що може бути прекрасніше за чашечку теплої ароматної кави з ранку, яка заряджає бадьорістю і дарує чудовий настрій на весь день?! Особливо класно так починати свій день, коли за вікном прохолодно або похмуро. А що ж влітку? За вікном з самого ранку світить сонце і навіть о 8 ранку повітря досить гаряче, а тут ще чашка свіжозавареної і не менш теплої кави. У спекотні літні дні так хочеться прохолоди, але і від кави відмовлятися зовсім не варто. Завзятим кавоманам пропонуємо скуштувати смачні літні варіанти приготування улюбленого напою.

Освіжаюча кава з м'ятою

Для приготування цього напою вам знадобиться кава, приготована будь-яким зручним способом, 200 мл молока, 100-150 г пломбіру і 3-4 гілочки м'яти. Каву після приготування охолоджуємо, розливаємо в формочку для льоду і заморожуємо – це все можна зробити заздалегідь. Молоко разом з м'ятою підігріваємо на повільному вогні протягом 4 хвилин і відставляємо охолонути до кімнатної температури. Морозиво і м'ятне молоко збиваємо в блендері, в високі келихи викладаємо кубики кави, наповнюючи ними склянку приблизно на 2/3, і зверху заливаємо молочною сумішшю. Вуаля, приємний, освіжаючий кавовий напій готовий радувати Вас!

Холодна кава

Все, що потрібно для приготування легкої холодної кави – це близько 130 г кави, 800 мл очищеної води, лід і зручна, краще скляна, ємність. Беремо мелену каву, заливаємо її холодною водою, добре перемішуємо, закриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник приблизно на 12 годин. Після, проціджуємо напій в іншу ємність, щоб осад на дні не потрапив в нього, і знову ставимо в холодильник на 2 години. Подавати напій краще з кубиками льоду, зберігати таку каву в холодильнику можна до 5 діб. Для літа – це просто ідеальний варіант.

Апельсинова кава з льодом

І знову готуємо каву будь-яким способом, але краще, якщо це все ж буде еспресо. Поки кава вариться, візьмемо один апельсин, розріжемо на дві половинки і руками в стакан вичавимо сік. Чому руками? Так в стакан потрапить не тільки чистий сік, але і трохи апельсинових масел, що містяться в шкірці, зробивши напій ще більш ароматним. Коли кава готова, доливаємо сік і даємо трохи охолонути, паралельно кубики льоду подрібнюємо за допомогою блендера до крихт. У високий скляний келих викладаємо лід і зверху виливаємо каву з соком. За бажанням в напій можна додати цукор і часточку апельсина для краси.

Смачного!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас