Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємося до школи – контрольний список покупок, щоб нічого не забути (частина 1)

Готуємося до школи – контрольний список покупок, щоб нічого не забути (частина 1)
 

Не за горами перший дзвінок, і напевно ви вже почали готуватися до цього дня, поступово закуповуючи все необхідне для навчання. Де купувати все це – в супермаркетах, на ярмарках або на базарах, вирішувати тільки вам, шановні батьки. Якщо ви маєте купити щось у школу, клас, де вчитиметься ваш школярик, завітайте на сайт Індіз Школа indiz-shkola.com.ua. Ми ж вирішили подбати і підготували для вас контрольний список всього, що буде потрібно вашому школяреві, щоб ви ні про що не забули, і завжди могли звіритися, чи усе придбали до початку навчального року.

Канцелярські товари

Без них нікуди – це факт, тому пропонуємо з них і почати. Щоб дитині було приємно писати, і при цьому навчання не шкодило здоров'ю, особливо зору, перш ніж купити зошит, зверніть особливу увагу не тільки на обкладинку, а й на якість паперу. Краще вибирати зошити зі світлими, але не білосніжними аркушами і з яскравими і чіткими блакитними, фіолетовими або сірими клітинами.

Ручки для письма краще брати прості кулькові з прогумованою рифленою поверхнею в місці, де дитина триматиме ручку. Перед покупкою можете спробувати потримати ручку в руці самі – так вам буде простіше зрозуміти, якою писати зручніше.

Не радимо економити на обкладинках, краще брати відразу щільніші, адже більш тонкі доведеться міняти набагато частіше.

Прості олівці для першокласника краще брати звичайні, середньої жорсткості, новомодні сегментні олівці не дуже зручні для маленької дитини. Що ж стосується кольорових олівців, то тут краще віддати перевагу більш м'яким – ними простіше малювати. А щоб дитина отримувала максимум задоволення від малювання, перед покупкою спробуйте червоний олівець, і ви побачите, наскільки яскраво вони малюють.

Пенал теж краще вибирати простий, у вигляді кишеньки або футляра. Звичайно, сучасні каркасні пенали виглядають набагато крутіше. Але, по-перше, такий пенал буде відволікати дитину на заняттях, а по-друге, упаковка всіх ручок і олівців після уроку буде займати купу часу через велику кількість резинок і відділень всередині, що швидко набридне дитині, а потім і почне дратувати.

Контрольний список канцтоварів для першокласника

- Зошити, для першокласника вам вистачить по 10 штук в клітинку і косу лінію на перших порах;

- Обкладинки на зошити і підручники;

- Ручки, краще прості кулькові – їхні чорнила швидше сохнуть;

- Прості олівці, точилка, пара ластиків (вони швидко втрачаються);

- Лінійка звичайна і куточок;

- Циркуль;

- Пенал;

- Щоденник (якщо потрібен);

- Альбом для малювання;

- Набір кольорового паперу і картону;

- Фарби, краще акварель, пензлики і палітра;

- Стакан-непроливайка;

- Набір кольорових олівців та фломастерів;

- Клей-олівець – він зручніший за звичайний клей і ваша дитина не забрудниться;

- Набір пластиліну, дощечка і пластиковий ножик для роботи з ним;

- Ножиці;

- Рахункові палички і каса цифр, букв, складів;

- Папка для зошитів;

- Закладки для книг;

- Підставка для книг.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас