Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємося до школи – контрольний список покупок, щоб нічого не забути (частина 2)

Готуємося до школи – контрольний список покупок, щоб нічого не забути (частина 2)
 

Продовжуємо готуватися до першого дзвоника. В минулій статті ми розглянули контрольний список канцтоварів, необхідних першокласникові. Сьогодні ж, пропонуємо подумати над списком речей і різних дрібниць, які потрібні для навчання або просто зроблять шкільне життя вашої дитини приємнішим і цікавішим. Ну що, продовжимо?

Рюкзак і його наповнення

Звичайно, якщо є можливість, то краще заплатити трохи більше, але купити по-справжньому якісний виріб з ортопедичною спинкою, поперековим валиком і передньою нагрудною лямкою, здатною знизити навантаження на хребет. В інтернет-магазині http://alisa-ua.com/g6446311-rantsy-shkolnye-ryukzaki ви зможете придбати високоякісні ортопедичні рюкзаки і ранці для школи, причому за дуже демократичними цінами. 

Врахуйте, що вага порожнього рюкзака не має перевищувати позначку в 0,5 кг, для першокласника кожен грам має значення. Перед покупкою обов'язково перевірте всі змійки і застібки, щоб вони були в справному стані, спробуйте лямки на дотик – щоб дитині було легше нести рюкзак на спині, вибирайте ту модель, у якої найширші і м'які лямки.

Чим ще доповнити список обов'язкових покупок? Звичайно ж, індивідуальним посудом, яким школяр зможе скористатися в будь-який час, не боячись заразитися. А ще вашій дитині обов'язково знадобляться пляшечка для води або компоту, термос – для теплих напоїв в холодний період, красивий ланч-бокс, в який ви зможете скласти для малюка корисний обід або перекус.

Одяг шкільний

В основній масі шкіл вже є встановлена шкільна форма, але є і такі, де шкільна форма замінюється одягом в діловому стилі або просто відсутня. Якщо зі шкільною формою все просто – вам напевно вже сказали, де замовити і скільки заплатити, то з двома іншими варіантами все трохи складніше.

Ділова форма одягу для дитини передбачає: строгі чорні брюки зі стрілками і піджак для хлопчиків, і спідниця з піджаком або сарафан для дівчаток. Якщо в школі немає форми взагалі, то все одно краще в цьому віці привчити дитину ставитися з усією серйозністю до дрес-коду, тоді у неї не буде проблем в майбутньому з робочим стилем.

Окрім брюк хлопчикам також варто придбати мінімум 5 сорочок – святкову і по дві з довгим і коротким рукавом на різну погоду. Також не зайвими будуть і водолазки або тоненькі светрики на зиму. Плюс, не варто забувати і про такі дрібниці, як метелик, краватка, шкарпетки, ремінь під штани.

Дівчаткам потрібно кілька пар гольфів, колготок, святкова блузочка, пара блуз на кожен день, банти, аксесуари для зачісок і також пара светриків на зиму.

Спортивна форма

Вибираючи форму для занять фізкультурою, краще віддати перевагу гігроскопічному костюму з якісної тканини, який не створюватиме парникового ефекту, завдяки чому дитина не буде перегріватися на уроках. Якщо говорити про змінне взуття, то для фізкультури краще вибрати хороші кросівки з дихаючої тканини. Підошва взуття повинна бути гумовою, щоб вона не ковзала по підлозі. Конструкція повинна бути досить продуманою – мати хороший супінатор на п'яті, а також взуття повинно добре фіксуватися на стопі.

Не варто для спорту і фізкультури купувати кеди, сліпони і інше взуття, яке просто не призначене для цього і може привести до деформації стопи дитини.

Автор: Сальнікова Катерина

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас