Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Купуємо окуляри онлайн: як підібрати форму оправи без примірки?

Купуємо окуляри онлайн: як підібрати форму оправи без примірки?
 

Якщо ви хочете, щоб нова пара окулярів (сонцезахисних або для зору) дійсно вам підходила, при їх виборі потрібно, в першу чергу, дивитися на форму їх оправи і посадку. І це не так складно, якщо ви вибираєте окуляри в магазині оптики і можете приміряти найрізноманітніші варіанти. Але сучасні інтернет-магазини часто пропонують більший вибір, та й, як правило, приємніші ціни. Але головний їхній недолік – неможливість приміряти все, що сподобалося. Як же бути в цій ситуації?



Для початку ви повинні знати форму свого обличчя, і відштовхуватися при виборі саме від цього. Звичайно, всі люди різні, і ваше обличчя може не підходити чітко під одну з чотирьох форм: овал, серце, квадрат, витягнуте. Але і в цьому випадку переживати не варто, адже фасони оправ за формою обличчя – це не чітке правило, а лише орієнтир, який допоможе звузити вибір. Отже, почнемо з нього.

Вибираємо оправу за формою обличчя

Якою б не була форма вашого обличчя, підібрати вдалу оправу вам допоможе одне головне правило: Чим кругліше обличчя, тим більш чіткою має бути форма оправи (прямі лініі, чіткі кути) і навпаки.

Овальна форма обличчя: Скули знаходяться вище середини обличчя, а підборіддя – злегка вужче за чоло.

Вам підійде більшість окулярів, однак намагайтеся уникати круглих оправ. А з огляду на правило, описане вище, фасони окулярів з чітко окресленими кутами виглядатимуть на вас чудово: підкреслять вилиці і зроблять щелепу більш виразною.

Форма обличчя «серце»: широкий лоб, вузька щелепа, гостре підборіддя.

Ваше завдання – збалансувати широкий лоб і вузьке підборіддя. Для цього вибирайте окуляри, які зроблять нижню частину обличчя візуально більш широкою – вам підійдуть овальні і круглі оправи, які внизу трохи ширші, ніж вгорі.

Квадратна форма обличчя: Чітко окреслені кути чола, щік, щелепи; лоб і щелепа приблизно однієї ширини.

Вам варто уникати оправ з прямими лініями і чітко окресленими кутами. Окуляри, ширші, ніж найширша частина вашого обличчя, виглядатимуть на вас чудово. А щоб згладити прямі контури обличчя, спробуйте приміряти окуляри з низькою посадкою.

Видовжене обличчя: Обличчя помітно довше, ніж ширше і, як правило, досить симетричне.

Вам дуже підійдуть окуляри, які помітно ширше вашого обличчя. Якщо обличчя має округлу форму, тонкі темні окуляри з цікавою текстурою зроблять округлі контури більш виразними. Якщо ж форма вашого обличчя ближча до квадратної, найкращим вибором для вас стануть округлі оправи.

Вибираємо оправу за розміром

Щоб окуляри не тільки підійшли за формою, а й добре сіли, вам потрібно знати розмір оправи, яка вам підходить. Це трохи складніше, ніж розмір взуття чи одягу, але саме так ви зможете підібрати навіть онлайн свою ідеальну пару очок.

Ширина оправи

Розмір оправи складається з трьох чисел (50-19-145). Перше число – це ширина лінзи в міліметрах, по ній ви зможете зорієнтуватися, чи не будуть окуляри занадто вузькими або широкими для вас. Тут діє лише одне правило – ваші очі мають знаходитися посередині лінзи. Занадто широкі лінзи створять враження, що ваші очі посаджені занадто близько один до одного, а вузькі будуть візуально робити ваше обличчя ширшим.

Для вузького обличчя вибирайте оправу з шириною лінз 42-45 мм.

Для середнього обличчя вибирайте ширину лінз 46-48 мм.

Для широкого обличчя підійдуть оправи з шириною лінз 49-53 мм.

Ширина моста

Друге число в розмірі оправи – ширина моста, яка також є важливою, якщо ви хочете, щоб окуляри добре сіли. Ширина моста – це відстань між лінзами. Якщо у вас очі близько посаджені або вузьке перенісся, вибирайте оправу з мостом 15-18 мм. В іншому випадку вам підійде ширина моста 18-22 мм.

Розташування моста

Також при виборі окулярів враховуйте розташування моста по відношенню до лінії брів на оправі. Високий міст (на рівні лінії брів) підійде людям з високим переніссям – розташованим вище зіниць. Окуляри з низьким розташуванням моста і більш виразною лінією брів на оправі, відповідно, підійдуть людям з невисоким переніссям.

Довжина дужки

Третє число в розмірі оправи – довжина дужки, яка вимірюється в міліметрах. Тут варіантів небагато, і в основному всі дужки мають стандартну довжину від 130 до 140 мм. Якщо вам звичайні окуляри не підходять, а завушник постійно натискає, шукайте оправи з дужками, довжиною 145-150 мм.

Автор: Анна Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас