Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим корисне малювання для дорослих

Чим корисне малювання для дорослих
 

Всі знають, що малювання неймовірно корисне для дітей – воно допомагає розвивати фантазію, дрібну моторику ручок і творче начало. А що ж щодо дорослих? Для них малювання може бути ще більш корисним, ніж для малюків, але в силу невпевненості, страху або інших причин, більшість дорослих відмовляють в собі в цьому занятті. А даремно, і в цьому ви зараз переконаєтеся самі.



Для початку малюванням дуже просто займатися – воно не вимагає особливих складних навичок або наявності купи інвентарю. Все, що вам потрібно – кисті, олівці або пастелі, полотна, фарби, палітра і трохи вільного часу. Сам процес малювання неймовірно піднімає настрій, приносячи море задоволення кожному, допомагає відволіктися від турбот і проблем. Будь-яке захоплення, в першу чергу, має приносити радість, адже так?!

Безумовно, мало хто з дорослих людей вміє пристойно малювати, а тих, хто робить це дійсно красиво, і того менше. Потрібно бути реалістом і розуміти, що навіть заняття в художній школі не зроблять з вас геніального художника. Подивіться на весь процес як на хобі, заняття, яке приємне вашій душі, адже для того, щоб отримати справжнє задоволення і насолоду, бути генієм зовсім не обов'язково.

Психологи рекомендують заняття малюванням всім дорослим, чия робота пов'язана з підвищеним стресом. Є навіть спеціальний розділ психології, пов'язаний з малюванням – арт-терапія. За допомогою малюнків людині простіше виплеснути те, що у неї всередині, тим самим позбувшись зайвого напруження, стресів і переживань. Наприклад, якщо вас щось турбує, намалюйте це, а потім спробуйте змінити свій малюнок так, щоб емоції перейшли в більш позитивне русло.

Також психологи рекомендують малювати і прямо на робочому місці, якщо ви постійно нервуєте і конфліктуєте з керівництвом. В цьому випадку покладіть під руку собі листок, і в черговий раз, коли відчуєте напад агресії або гніву, просто візьміть олівець і дозвольте своїй руці рухатися хаотично. Всього через пару хвилин вам стане значно легше.

Малювання може подарувати просто масу задоволення, забути ненадовго про щоденну суєту і дозволяє, як дитині, зануритися з головою в чистий світ творчості. Це дійсно прекрасне хобі, яке зміцнює нервову систему, покращує уважність і пам'ять, тренує розумові процеси, розвиває творчий смак і бачення прекрасного. Спробуйте, і вам напевно сподобається.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас