Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як стати щасливішим: поради психологів (частина 1)

Як стати щасливішим: поради психологів (частина 1)
 

Всі ми хочемо бути щасливими. Але досить часто ми сприймаємо щастя, як те, що може статися або не статися з нами – те, що ми не можемо контролювати. Звичайно, набагато легше думати про щастя як про ситуацію: «Якби щось було по-іншому, я був би щасливий». Але насправді працює це не так. Як показали дослідження, щастя мало залежить від ситуації (всього близько 10%), так де ж його тоді шукати?

Народитися щасливим?

Частково щастя залежить і від характеру. Деякі люди від природи щасливі і задоволені життям. Всі ми знаємо людей, практично завжди веселих і оптимістичних. Так, завдяки цим рисам їм простіше бути щасливими. А що ж робити людям, не таким оптимістичним від природи, які бачать недоліки в людях і ситуаціях частіше, ніж переваги? Як не дивно, ці люди теж можуть стати щасливими. Але перш за все ви повинні розуміти, що таке щастя і «як воно працює».

Щастя залежить від нас

Вчені виявили, що здебільшого щастя залежить від тих речей, які ми можемо контролювати. А це означає, що кожен з нас може стати щасливішим. Зокрема, в основному наше щастя залежить від нашого мислення, звичок, способу життя, який ми ведемо кожен день. Тобто, знаючи ключові складові щастя, кожен з нас може стати щасливішим.

Чому щастя трапляється?

Щастя – це більше, ніж гарне почуття, це справжня насолода життям, бажання отримати максимум від кожного його моменту. Щастя - «секретний соус», що допомагає нам бути кращими і жити краще. Ось, що виявили вчені, коли досліджували щасливих людей:

- Щасливі люди більш успішні.

- Щасливі люди швидше досягають поставлених цілей.

- Щасливі люди здоровіші.

- Щасливі люди живуть довше.

- Щасливі люди успішні в стосунках.

- Щасливі люди краще і швидше вчаться.

У наступній частині статті – про головні складові щастя, і що про це говорять психологи.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас