Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Хелловін з дітьми: влаштуйте свято для малечі (частина 1)

Хелловін з дітьми: влаштуйте свято для малечі (частина 1)
 

Діти люблять різні переодягання, а ще - моторошні історії при свічках. Зазвичай, дорослі проти таких розваг, але, напевно, раз у рік можна навіть посприяти малечі, організувавши для неї моторошно-веселі посиденьки на честь Хелловіну. Навіть, якщо ставлення до цього «свята» у вас особливе, це не привід надто ускладнювати ситуацію і робити з мухи слона – дозвольте дітям повеселитися, а якщо ви і самі візьмете в цьому участь – море позитиву та приємних вражень вистачить на всіх! А також, з’явиться ще одна нагода весело і навіть з користю провести час зі своїми чадами.



Отож, організовуємо найбільш химерну вечірку року разом з малечею…

Для початку, сплануйте з дитиною, кого ви запросите на свою Halloween party. Кількість гостей, звісно, залежить, від розмірів вашого будинку та планів, які ви маєте: чи це буде гучне та людне дійство, а може посиденьки у вузькому колі найближчих друзів. Діти можуть прийти з батьками, якщо ви товаришуєте сім’ями, - тоді кожен матиме свою компанію.

Коли список гостей узгоджено, можна починати виготовлення оригінальних запрошень. Для того, аби зробити їх максимально красномовними, такими, які говоритимуть про тематику вечірки, як то кажуть, без слів, - варто трішки потрудитися. Спробуйте навмисно «зістарити» папір, вмочивши його краї у чайний розчин. Також, можна задіяти старий-добрий метод обпалювання країв листівки (але будьте дуже обережними!). Вклеєна аплікація летючої миші, чи привида – гарний варіант для декору такого запрошення. Текст запрошення варто зробити загадковими та інтригуючим.

Звісно ж, на такому святі не обійтись без спеціальних декорацій, які створюватимуть відповідний настрій та атмосферу. Ну і тут ніяк не можна оминути увагою виготовлення традиційного ліхтаря із гарбуза, який є найбільш упізнаваним символом не лише Хелловіну, а й узагалі осінньої пори. Тож обирайте красивого, симетричного гарбуза із тонкою шкіркою - і до роботи! Малечу, звісно, також залучайте до роботи, нехай діти асистують вам. І зовсім не обов’язково вирізати злу і похмуру гримасу – більш підходящим для дитячого Хелловіну буде усміхнений, кумедний гарбузовий ліхтар. Спершу акуратно зріжте кришечку майбутнього ліхтаря, потім виберіть м’якоть і трохи просушіть гарбуз. А тоді фломастером намалюйте контури майбутнього «личка» і гострим ножем, дуже обережно вирізайте.

Продовження теми у наступній статті…

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас