Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як приготувати смачну піцу (+ рецепт піци на грилі)

Як приготувати смачну піцу (+ рецепт піци на грилі)
 

Ну хто ж не любить піцу? Ця страва доречна на будь-якому столі - як для домашньої вечері, так і для свята або вечірки. Крім того, приготувати її або замовити з доставкою простіше простого! Але щоб піца подарувала вам максимум задоволення і дійсно радувала кожним своїм шматочком, важливо правильно вміти її готувати – про це ми і поговоримо сьогодні.

Як готувати піцу

Тісто

Чи замішуєте ви тісто самі, чи купуєте готове, воно має бути приготовлене з найякісніших інгредієнтів. Коржі намагайтеся робити максимально тонкими і краще, якщо ви будете не розкачувати, а розтягувати тісто – так воно не «заб'ється». Також можете спробувати використовувати замість звичайної – звичайне і цільнозернове борошно в співвідношенні 50/50 (в цьому випадку через цільнозернове борошно тісту буде потрібно трохи більше води). А ще обов'язково спробуйте додати трохи ароматних трав (суміш італійських або прованських трав, орегано, базилік і т.д.).

Температурний режим

Звичайно ж, вдома вам навряд чи вдасться спекти піцу, як це роблять в піцеріях, тому що цій страві для приготування потрібна дуже висока температура (тому піцу печуть у спеціальних печах). Все, що ви можете зробити – нагріти духовку до максимальної температури і при ній випікати піцу.

Піца на грилі

Ще одна хороша альтернатива – гриль. В цьому випадку ви зможете готувати піцу при досить високій температурі (в ідеалі – 315 градусів). Щоб спекти піцу на грилі, змастіть корж з одного боку оливковою (або просто рослинною) олією і покладіть його на гриль, готуйте протягом пари хвилин, потім збризніть його олією з іншого боку і переверніть. Як тільки коржик зарум'яниться, викладайте начинку. Не перетримуйте заготовку на вогні занадто довго, інакше вона стане черствою.

Викладаючи начинку, не переборщіть з нею, інакше вона не пропечеться. Потім накрийте піцу кришкою на кілька хвилин (не довше ніж на п'ять хвилин, але почніть перевіряти піцу вже через три). Час приготування буде залежати від гриля і температури.

Начинка

Починати тут варто з соусу, який намазується на основу. Ви можете взяти кетчуп, сальсу або будь-який інший улюблений томатний соус. Можна приготувати і соус зі свіжих томатів самостійно. Для цього обдайте томати окропом і очистіть від шкірки. Збийте їх в блендері з тими ж травами, додавши трохи часнику, оливкової олії і солі. Протушкуйте на повільному вогні хвилин 5 і готово! Для таких піц, як цезар, краще підходить вершковий соус. Готується він так само просто: збийте м'який вершковий сир з сіллю, перцем, сушеним часником і розбавте молоком, якщо потрібно.

Далі на соус потрібно викласти сир. Так, саме на соус, а не в кінці. Адже так піца вийде гарнішою – решту начинки буде видно, та й інші інгредієнти начинки, приклеївшись до сиру, не спадатимуть. Решта начинки залишається на ваш розсуд. Але використовуючи соковиті овочі та фрукти, попередньо обсушіть їх, щоб піца не розмокла.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас