Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прості і пам´ятні подарунки від малюка на 8 березня для всіх

Прості і пам´ятні подарунки від малюка на 8 березня для всіх
 

Ідеї подарунків з відбитками дитячих ручок і ніжок

Ваша дитина – напевно нескінченне джерело радості і гордості не тільки для мами і тата, але і для всіх ваших родичів! Так чому б не подарувати на 8 березня всім бабусям, тіткам і хресним значимий подарунок, зроблений малюком? Такий сувенір зробити дуже просто, проте він буде дійсно пам'ятним. Плюс, є чимало ідей для подарунків з відбитками дитячих ручок і ніжок (не тільки листівка або аркуш паперу) – ними ми з вами і поділимося!

Відбитки дитячих ручок і ніжок на папері

Це – найбільш проста ідея. Таким чином ви можете зробити як листівки, так і цілі колажі та картини. Композицію можна виконати на картоні, а потім вставити в рамочку. Рамочку можна додатково прикрасити в стилі декупаж або просто підібрати в цікавому дизайні. Впевнені, бабуся просто не зможе не повісити такий значущий подарунок у себе на самому видному місці.

Текстильні подарунки з відбитками ручок і ніжок дитини

Це можуть бути футболки, світшоти, текстильні продуктові сумки, фартухи, прихватки – будь-які дрібниці, які ви придумаєте. Для виготовлення такого подарунка вам знадобиться нетоксична фарба з текстилю будь-якого або декількох кольорів, одноразова тарілка, шматочок щільного картону, попередньо випрана річ з бавовняної тканини (на якій, власне, ви і будете робити відбитки), 4 великих скріпки, упаковка дитячих серветок (щоб швиденько можна було витертися від фарби).

Вставте щільний картон всередину футболки, щоб вона не совалася і фарба не просочилася наскрізь. Розтягніть тканину на картоні – так, щоб вона була натягнутою, але щоб її структура не спотворювалася. Закріпіть скріпками по кутах картону.

На одноразову тарілку видавіть фарби, об'ємом з волоський горіх, занурте в неї дитячу ручку (ніжку). Переконайтеся, що долонька або стопа дитини повністю вимазана фарбою, як і кожен пальчик. Не бійтеся, якщо фарба потрапить під нігті – вона нетоксична і вимиється. Перш ніж робити відбиток на тканині, ви можете зробити пробний на папері або іншій одноразовій тарілці.

Не підводьте дитину до тканини (футболки, фартуху, сумки), а принесіть її до малюка – це убезпечить річ від випадкових плям. Притисніть тканину до дитячої ручки або ніжки і потримайте пару секунд. Внизу можна виконати напис камінчиками, наприклад, «Коханій бабусі». Таким самим чином можна зробити і наволочки для декоративних інтер'єрних подушок.

Горщики для квітів з дитячими відбитками

Точно так само можна прикрасити і горщики для квітів. Для цього купіть звичайні коричневі глиняні горщики і тим же способом прикрасьте кожен з них композицією з дитячих відбитків. Щоб фарба не стиралася і не вицвітала, покрийте горщик матовим прозорим лаком, коли фарба висохне, і знову повністю просушіть. А якщо почнете готуватися заздалегідь, то можете встигнути посадити в горщик цибулину тюльпана або нарциса.

Такі подаруночки напевно будуть оцінені по достоїнству і сподобаються вашим близьким набагато більше, ніж звичайні куплені!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас