Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весняний догляд за волоссям: відновлюємо локони після зими

Весняний догляд за волоссям: відновлюємо локони після зими

Випадіння волосся, ламкі, тьмяні, мляві локони, нестача зволоження і блиску – ось, що відбувається з нашим волоссям після суворої зими. Але і весна, незважаючи на її погожі дні, завдає шкоди шевелюрі, якщо правильно про неї не піклуватися.

Як доглядати за волоссям навесні

Зволоження – головне правило

Більшість проблем з волоссям виникають через нестачу вологи. Підберіть хороший шампунь і кондиціонер, які будуть не тільки зволожувати локони, але і замикати в них вологу. Буквально пару раз помивши голову, ви помітите різницю. І не перестарайтеся з миттям голови, так як це може позбавити шкіру голови природного жиру, що зробить волосся тьмяним і млявим. Незалежно від пори року, голову бажано мити всього пару разів на тиждень. І ще: так як навесні досить волого, практично будь-якому волоссю підійде шампунь для всіх типів волосся.

Шампунь + кондиціонер, але в зворотному порядку

Зазвичай при митті голови ми використовуємо шампунь, потім кондиціонер. Але іноді через це волосся обтяжується і втрачає об’єм. Якщо і ви страждаєте від даної проблеми, спробуйте використовувати ці засоби навпаки. Спочатку скористайтеся кондиціонером, а потім вимийте голову з шампунем – він видалить надлишки кондиціонера, а волосся після миття буде легким і об'ємним.

Не зловживайте інструментами для укладання

Постарайтеся відмовитися від прасок і плойок, щоб дати волоссю можливість відновитися. Коли можете, давайте волоссю можливість висихати природно, без сушіння феном. Але така можливість при сучасному темпі життя є далеко не у кожної з нас. В цьому випадку прекрасне рішення – професійні фени, які максимально піклуються про наше волосся. Всього раз витратившись на такий, ви не пошкодуєте.

Новий сезон – нова стрижка!

Весна – час оновлення, так чому б не зробити нову стрижку? А навіть якщо міняти зачіску ви не збираєтеся, освіжіть її, зрізавши посічені кінчики і надавши шевелюрі форму і об'єм.

Освіжіть колір

Сьогодні фарбування волосся – справа елементарна, тому ви можете вибирати для себе новий відтінок хоч кожен сезон. Якщо ж ви не хочете нічого кардинально нового, просто пофарбуйтеся на пару відтінків світліше, і ваша зачіска виглядатиме набагато свіжіше.

Користуйтеся натуральною косметикою

Коли є можливість, готуйте вдома косметику по догляду за волоссям самостійно. У Мережі ви знайдете найрізноманітніші рецепти і зможете підібрати те, що саме зараз необхідно вашим локонам.

Не розчісуйтеся занадто часто

Розчісування вологого волосся дуже шкодить йому. Замість цього дайте волоссю висохнути, потім пальцями розплутайте його і тільки після цього пройдіться гребінцем. Але навіть коли локони сухі, не потрібно зловживати розчісуванням, щоб не пошкодити структуру волосся; крім того, від цього воно швидше маснітиме.

Звичайний оцет подарує волоссю сяйво!

Змішайте оцет з водою в пропорції 1:3 і обполосніть цим складом волосся, потім вимийте голову як звичайно. Дана процедура допоможе позбавитися забруднень і подарує сяйво втомленій після зими шевелюрі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас