Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Відновлюємо волосся після зими

Відновлюємо волосся після зими
 

Після зими наш організм потерпає від нестачі вітамінів, браку кисню, та, на щастя, весна вже радує нас першими вітамінними дарунками! Тож маємо трохи часу, щоби подбати про свою красу і увійти в спекотне літо в найкращому вигляді. І одне з питань, яке часто турбує нас на весні: як відновити волосся? Адже після зими воно часто випадає, стає ламким, починає швидше масніти… Чому так відбувається і, головне, як боротися з проблемою? – Про це і поговоримо.

Чому після зими стільки проблем з волоссям?

Зима і авітаміноз – в свідомості багатьох ці терміни вже стали спорідненими. Нестача вітамінів є основною причиною погіршення стану нашої шевелюри. Додайте до цього ще й морози, сухість повітря в приміщеннях… Якщо взимку ви ходили без головного убору, то, мабуть, зауважили, що волосся стало більш ламким і рідким, адже на морозі шкіра вашої голови потерпала від спазму судин, тож волосяні цибулини не могли нормально функціонувати. Якщо ж ви носили головний убір – тепер, мабуть, скаржитесь на надмірну жирність волосся, причиною чому – недостатнє живлення киснем, що позначилось на стані волосся.

Як бути?

Якою б не була причина незадовільного стану волосся – йому потрібно повернути належний вигляд. І найперше, що ви маєте зробити – збагатити свій раціон вітамінами та мікроелементами. Нашому волоссю потрібні вітаміни С, Е, А, білок, цинк, селен. Налягайте на молоду зелень: кріп, шпинат, цибулю, також в раціоні має бути телятина, жирна риба, домашній сир.

Ще одна порада – заведіть звичку робити масаж голови перед кожним миттям волосся. Таку процедуру можна виконувати за допомогою масажної щітки, або просто пальцями. Завдяки їй активізується приплив крові до шкіри голови, волосяні цибулини матимуть краще живлення, тож локони знову почнуть радувати блиском, густотою і міцністю.

Ну і, звісно, не відмовляйте своєму волоссю у додатковому живленні, приготуйте собі маску із цілющих компонентів. Ви можете варіювати складники маски, залежно від типу волосся та існуючих проблем. Наприклад, для сухого і ламкого волосся підійде оливкова, лляна, олія. Універсальною є кокосова олія, кефір та житній хліб (житнє борошно). Маски із гірчичним порошком, корицею – для схильного до надмірної жирності волосся. Універсальний складник масок для усіх типів волосся – яєчний жовток, натуральний мед (якщо на нього немає алергії!), можна також додати по кілька крапель вітамінів (А, Е). Перед нанесенням маски корисно спочатку зробити масаж голови, тоді нанести маску та одягнути шапочку для душу, створивши таким чином «парниковий ефект», щоби живильні речовини краще проникнули.

Піклуйтесь про своє волосся, і воно подякує вам сяючим виглядом!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас