Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В передчутті весни: розкішні локони – це просто!

В передчутті весни: розкішні локони – це просто!
 

Стан волосся після зими зазвичай нас не тішить… Нічого дивного, адже морози, пересушене обігрівачами повітря в приміщеннях, авітаміноз – всі ці супутники холодної пори року не найкращим чином відбиваються на стані нашого волосся, шкіри та нігтів.



Розпочніть програму інтенсивного догляду за волоссям, включивши у звичний арсенал щоденних процедур - нові та ефективні, які допоможуть швидко привести локони в форму, повернувши їм блиск, пишність та силу. Весна надихає і нам хочеться оновлюватись, виглядати красивішими, а краса – це праця, тож до роботи!

Масаж голови

Зміцнює корені, робить волосся густішим, більш блискучим. Виконуючи масаж голови, здійснюйте всі рухи у напрямку росту волосся: від маківки - вниз, до шиї, вух. Спершу легкими рухами подушечок пальців погладьте волосся. Поступово збільшуйте інтенсивність масажу, масажуйте голову круговими рухами, приділяючи увагу кожній ділянці окремо. Стисніть пальці в кулак і фалангами м’яко надавлюйте на шкіру голови, проводячи таким чином ще більш інтенсивний масаж. Розминайте шкіру голови, надавлюючи на неї долонями та зміщуючи їх на різні ділянки. На завершення масажу знову злегка погладьте локони та шкіру голови.

Ще більш ефективним буде масаж, якщо ви використовуватимете олію, втираючи її в корені та по всій довжині волосся. Можна використовувати будь-яку олію (мигдалеву, оливкову, кокосову): розітріть олію в долонях та проводьте масаж з подвійною користю. Добре після такого масажу одягнути на голову поліетиленовий пакет, утеплити голову та провести ще якийсь час з такою маскою. Після цього помийте голову, як звичайно.

Дієта для волосся

Приділіть належну увагу своєму харчуванню, включіть в нього продукти, які зміцнюють локони: молочні продукти (джерело кальцію), банани (джерело кремнію, калію), ківі (джерело вітаміну С), теляча печінка (багата вітаміном А, вітамінами групи В та залізом).

Ні дня без води!

Без вологи шкіра тоншає, з’являються зморщки, а волосся стає сухим і ламким. Пийте більше води (найкраще столової мінеральної, або талої). Нам потрібно випивати близько 1,5 л води в день (крім того ми отримуємо вологу з їжею – близько 1 л).

Домашня косметика – ваш найкращий вибір

Справитись з проблемами волосся допоможуть натуральні засоби, подаровані самою природою: домашня косметика для волосся на основі олій з використанням соку алое, яєчного жовтка, меду та інших цілющих інгредієнтів оновить ваші локони з середини. Рецепти домашньої косметики для волосся читайте в наших статтях з розділу «Краса – для мами».

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас