Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 правил виховання дитини

5 правил виховання дитини
 

Для кожного з батьків щастя і успішність дитини на першому місці. Але найчастіше пріоритетом стає матеріальне утримання, а не увага і спілкування. Постійне перебування на роботі, рідкісні зустрічі, не кажучи вже про ігри і розмови «по душах». У підсумку такого виховання спостерігаємо неконтрольовану поведінку, відсутність ввічливості і співчуття, агресію і жорстокість. Щоб не доводити до таких наслідків почніть приділяти час вихованню дитини вже сьогодні.

1. Покарання не має сенсу

Коли дитина поступає не так, як хочеться дорослому, то батьки мимоволі готуються її покарати. Але замість цього отримують погіршення ситуації, що склалася. Такий метод виховання може привести до агресії з боку активних і емоційних дітей. Це можуть бути: зіпсовані відносини, негативне ставлення до всіх прохань або навіть перенесення своєї злості на однолітків. Якщо ж ваша дитина тиха і спокійна, то після вашого покарання може знизитися її самооцінка, зникнути бажання займатися чимось взагалі.

2. Спілкування понад усе

Оскільки всі ми – частина соціуму, то наявність навичок спілкування у дитини стане основою успішного життя. Виробляти дану якість необхідно декількома способами:

- Спілкування в колі сім'ї,

- Достатнє знання слів для спілкування,

- Відвідування різних місць, де можна поспілкуватися з однолітками (дитячий садок, спортивні або творчі секції, театри і кінотеатри, розважальні центри і т.д.).

3. Збережіть індивідуальність

Для того, щоб дитина краще пристосувалася до різних груп і їх вимог, батьки з дитинства починають нав'язувати їй принципи, ділять світ на хороше і погане. І все це в корені не вірно, адже подібні дії зроблять з неї байдужу людини. Вона буде не самостійно думати, а слідувати вашій моделі поведінки. Наслідками можуть стати труднощі в спілкуванні з однолітками, відсутність допитливості і аналізу сформованих ситуацій.

4. Працьовитість – золота якість

Жаліти дитину і робити все за неї – це прекрасний порив, але ж подібні дії часто призводять до ліні, відсутності мотивації і «споживчого» ставлення до сім'ї. Це не означає, що дитину потрібно змушувати все робити самостійно. І взагалі змушувати не потрібно. Просто з раннього дитинства просіть її про допомогу в дрібних справах. Як приклад, зібрати іграшки, принести річ з іншої кімнати або помити чашку. Такі, здавалося б, прості дії навчать дитину чуйності і працьовитості.

5. За вами спостерігають

Говорячи про виховання дитини, не можна забути про вашу роль, як зразка для наслідування. З перших днів життя вона копіює дії оточуючих, і саме ви постійно перебуваєте поруч. Переймає малюк від вас все: спілкування з оточуючими, поведінку в критичних ситуаціях, звички (як позитивні, так і негативні). І, якщо у вас є бажання прищепити дитині певні якості, то починайте з себе. Наприклад, любов до здорового способу життя з'явиться після спільних спортивних ігор, прогулянок на свіжому повітрі, ранкової зарядки і правильного харчування.

Виховання дитини – дуже складний і відповідальний момент, який вимагає від батьків не тільки фінансових вкладень і контролю, а й уваги, підтримки. Перераховані правила є вершиною айсберга, але вони стануть хорошим стартом для розвитку повноцінної особистості.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас