Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Які іграшки потрібні дитині?

Які іграшки потрібні дитині?
 

Не секрет, що для дитини іграшка так само важлива, як для дорослого книга і будь-яка можливість розвиватися, так як за допомогою іграшок і різноманітних ігор малюк пізнає себе і навколишній світ. Психологи впевнені, що від того, якими іграшками дитина оточена в дитинстві, багато в чому залежить її характер і ставлення до навколишнього світу в майбутньому.

У будь-якому випадку, у кожної дитини має бути як мінімум кілька різнопланових іграшок, за допомогою яких вона би змогла обіграти різні ситуації. Крім цього, дитину повинні оточувати різні за розміром іграшки: великі, середні і маленькі. Навіщо?

Як стверджують психологи, кожна дитина грає у 3 вимірах:

- в мініатюрному світі, який вона придумує самостійно, де живуть маленькі іграшки, і вона, як Гулівер, управляє ними, створюючи різні ситуації;

- у власному дитячому просторі, де всі предмети, речі та іграшки порівнянні з нею, і вона "спілкується" на рівних;

- у великому світі, де всі речі великі, як татові сорочки або мамині туфлі, які чадо періодично одягає, приміряючи на себе дорослий образ і в черговий раз переконуючись, що вона ще маленька, але скоро виросте і теж зможе бути, як тато або мама.

Виходячи з цього, для різнобічного розвитку малюка, у нього завжди під рукою повинні бути як маленькі іграшки, так і середні, і великі.

Маленькі будуть розвивати фантазію і готувати психіку, і краще за все для цієї ролі підходять невеликі ляльки, мініатюри тварин і модельки транспорту.

Середні іграшки швидше грають роль друзів, з цією метою чудово справляються м'які іграшки та ляльки середніх розмірів. Щоб малюк ріс відкритим і доброзичливим, як "друга" краще вибирати естетично красиві вироби з правильними пропорціями і приємні на дотик.

Купувати спеціально дуже великі іграшки психологи не рекомендують, так як краще для малюка буде, якщо "великий світ" буде представлений дорослими речами, які він і так знайде в домі.

І ще один момент, про який психологи також не рекомендують забувати: поняття дорослої людини про красиве сильно відрізняється від дитячого, тому купувати іграшки для малюка краще не самим, а разом з дитиною, щоб вона мала можливість сама вибрати те, що їй більше до душі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас