Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Псоріаз у дітей – що повинні знати батьки? (частина 2)

Псоріаз у дітей – що повинні знати батьки? (частина 2)
 

Чи болить псоріаз?

Так, псоріаз – це некомфортно, і іноді навіть боляче. Він може свербіти, а в тяжкій формі може стати причиною (навіть кривавих) тріщин на шкірі.

Як визначити, псоріаз це чи екзема?

Загалом, псоріаз виглядає гірше, ніж екзема – він в основному червоний і сильніше лущиться, в той час як екзема рожева, лущиться менше, але грубіша на дотик. Ваш педіатр зможе поставити правильний діагноз на вигляд або взявши зішкріб на аналіз.

Чи це заразно?

Ні. Псоріаз є реакцією імунної системи і не розноситься вірусом або бактеріями, тому він абсолютно не заразний. Він навіть не поширюється по шкірі дитини.

Як лікувати псоріаз?

Почніть з походу до педіатра, щоб підтвердити діагноз – що висип, який ви спостерігаєте, дійсно є ним. Якщо форма псоріазу серйозна, доктор може направити вас до дерматолога.

Є багато різних способів боротьби з псоріазом, в залежності від його типу, локалізації висипу і тяжкості захворювання. Якщо він у відносно легкій формі, лікар може прописати засоби зовнішнього застосування – вони безпечні і достатньо ефективні. А також прості домашні процедури, як додавання олії в ванну з водою або хороші зволожуючі засоби для шкіри.

Якщо псоріаз у дитини у важкій формі, може знадобитися світлова терапія і навіть використання пероральних препаратів. Якщо свербіж для вас – справжня проблема, доктор може прописати ще й антигістамінні препарати, а якщо уражені ділянки виглядають зараженими (наприклад, від того, що дитина їх подряпала), педіатр пропише антибіотики.

Чи завжди у дитини буде псоріаз?

Псоріаз, як правило, хронічний і циклічний, він спалахує і йде, а іноді навіть можуть бути періоди ремісії, але з часом він з'являється знову. Іншими словами, це захворювання непередбачуване – ніхто не знає, як довго триватиме ремісія або чергове загострення.

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас