Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

11 речей, які ви маєте знати, вибираючи подушку для своєї дитини

11 речей, які ви маєте знати, вибираючи подушку для своєї дитини
 

Купити дитині подушку – здавалося б, що тут складного? Але ж подумайте, що умови і звички сну дитини безпосередньо впливають на її хребет, його здоров'я і поставу. Тому, вибираючи першу або кожну наступну подушечку для малюка, врахуйте наступні нюанси...

1. Щоб уникнути СРДС, дітлахам не рекомендується спати на подушках до тих пір, поки вони не стануть достатньо дорослими, щоб спати в звичайному ліжку. Це приблизно вік 18 місяців, тому не поспішайте купувати чаду його першу подушку.

2. Дитячу подушку потрібно міняти в міру дорослішання дитини. З віком дитина може почати підгортати подушку під шию, так як вона тонша за голову і тулуб і може вимагати додаткової підтримки. В цьому випадку можна підшукати більш пишну подушечку дитині.

3. Більше половини «перших подушок» для малюка передаються від більш старших діток або навіть попереднього покоління. Але чи знали ви, що всього лише через 2 роки третину ваги подушки складають пилові кліщі і їх випорожнення? В цьому випадку купіть хоча б нову наволочку і виперіть подушку. А краще купіть нову першу подушечку для крихітки.

4. Підібрати підходящу подушку дитині легко, скориставшись 5-кроковою інструкцією.

- Покладіть дитину на бік на подушку.

- Визначте величину просвіту між ліжком і головою дитини (голова повинна лежати на подушці паралельно матрацу).

- При цьому ноги дитини повинні бути зігнуті (і верхня – не більше зігнутою, ніж нижня). Це допоможе запобігти перевертанню на живіт під час сну.

- Зверніть увагу на положення очей дитини – вони повинні дивитися паралельно підлозі.

- Якщо всі ці умови виконані і при цьому голова дитини знаходиться паралельно матрацу, очі дивляться паралельно підлозі, а хребет не викривляється, подушечка вам підходить.

5. Багато хіропрактиків вважають, що найкраще положення для сну – на боці. Це корисно для хребта і зменшує хропіння. Зокрема, тому теж вибір подушки має велике значення, так як саме вона допоможе підтримувати хребет у правильному положенні під час сну.

6. Коли дитина спить на боці, подушка повинна бути досить щільною, щоб підтримувати шию і голову малюка в нейтральному горизонтальному положенні. Це означає, що ви повинні переконатися, що подушка не надто тонка, але і не дуже товста, а також має оптимальну щільність для забезпечення такої підтримки голови і шиї.

7. Якщо дитина спить на спині, найкраща подушка для неї – максимально тонка. У цьому випадку завдання подушечки – не підняти голову, а акуратно підтримувати вигин шиї.

8. Подушка не потрібна, коли малюк спить на животику. У цій позиції подушка буде ще сильніше згинати шию, що не корисно для хребта.

9. Сучасні подушки продаються у величезній різноманітності, і вам важливо вибрати правильний наповнювач (у кожного з них є свої переваги і недоліки).

• Латекс – забезпечує хорошу підтримку шиї і досить комфортний для голови. До того ж, він гіпоалергенний. В принципі, за дослідженнями, він визнаний найзручнішим.

• Фібра – як правило, наповнювач з синтетичних волокон (поліестер), але може бути і натуральним (зазвичай це шерсть). Дешеві подушки з фібри, як правило, втрачають форму і свої підтримуючі властивості протягом декількох місяців.

• Перо і пух – натуральні наповнювачі. Подушки з великим вмістом пуху зазвичай м'які і служать набагато довше, в той час як перо жорсткіше за пух і швидше зминається.

• Піна – тут важливо вибирати якісну подушку, в цьому випадку вона забезпечить хорошу підтримку і прослужить довго. Дешева ж піна швидко втрачає свої властивості.

• Піна з ефектом пам'яті – це поліуретанова піна, чутлива до тепла і ваги, яка підлаштовується під форму тіла. Вона повторює форму шиї голови, забезпечуючи оптимальну підтримку і мінімальний тиск на чутливі області, такі як вуха або щелепа. Недоліком такого матеріалу може стати те, що він буде заважати вільно рухатися уві сні, через що дитина може гірше висипатися.

10. Важливе правило – ви повинні міняти подушку регулярно, кожні 6-24 місяці. Те, як швидко вам варто замінити подушку, залежить від її наповнювача. Але, в будь-якому випадку, в подушках накопичується безліч мікробів і пилу, тому оновлювати подушку регулярно просто необхідно.

11. Щоб подушечка максимально радувала вас, кожен день збивайте її. Також регулярно провітрюйте подушку, вивішуючи її на сонце і свіже повітря. Це допоможе убити пилових кліщів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас