Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитина подорослішала? Пора оновлювати інтер´єр дитячої!

Дитина подорослішала? Пора оновлювати інтер´єр дитячої!
 

У міру дорослішання малюка вам кілька разів доведеться оновлювати інтер'єр і обстановку в його кімнаті. І це – дуже цікаве заняття, як для батьків, так і для самої дитини. Звичайно ж, ви обов'язково повинні підключити чадо, врахувати його смаки та інтереси і допомогти зробити дизайн його кімнати красивим і унікальним.

Якщо ваш малюк вже виріс до дошкільного або шкільного віку, вам обов'язково потрібно оновити інтер'єр дитячої, наповнивши її меблями, які будуть рости разом з дитиною, а також змінити колірну гамму на «менш дитячу», яка підходить для теперішнього віку малюка. Отже, з чого почати?

Починаємо з дискусії

Дизайнери інтер'єру, працюючи над дитячою, часто запитують окремо у самих дітей, якою вони хотіли б бачити свою кімнату, і те ж саме радять батькам. Адже жити в цій кімнаті дитині, тому вона має, в першу чергу, подобатися їй. Тому обов'язково обговоріть з малюком, в якій кольоровій гамі йому хотілося б бачити дитячу, якими, на його думку, мають бути меблі і декор, можливо, він хотів би виділити куточок для свого хобі та інтересів.

Корисна порада: Не робіть інтер'єр дитячої кімнати занадто тематичним, так як міняти його занадто часто ви не зможете.

Колірна гамма дитячої кімнати

Найпростіший спосіб оновити інтер'єр дитячої – це перефарбувати стіни і замінити текстиль (покривала, інтер'єрні подушки, штори). Таким чином, зараз ви можете вибрати будь-які кольори для кімнати дитини, а якщо через пару років її смаки і вподобання кардинально зміняться, вам лише потрібно буде пофарбувати стіни в інший колір і оновити текстиль. Це набагато простіше і дешевше, ніж переоблаштовувати дитячу повністю.

Декор стін

Щоб пофарбовані стіни не виглядали занадто монотонно, їх можна прикрасити вініловими інтер'єрними наклейками. Зараз такі продаються у величезній різноманітності дизайнів, а колір і розмір наклейки вибирається індивідуально. Єдине, що хочеться сказати знову: не вибирайте занадто тематичні картинки, а зупиніться на чомусь більш універсальному, що не набридне дитині через півроку.

Вибираємо дитячі меблі

Так, ви облаштовуєте дитячу зараз, але обов'язково при цьому думайте наперед. Меблі – не найдешевша покупка, тому відразу намагайтеся вибирати меблі в дитячу, які будуть рости з дитиною і будуть багатофункціональними. Тут прийдуть на допомогу всілякі дитячі парти трансформери, навчальні куточки і ліжка з додатковими ящиками і шафками для зберігання речей – все це допоможе заощадити дорогоцінний простір в дитячій і обійтися мінімальними витратами. А також обов'язково враховуйте, що в кімнаті має залишитися і вільний простір для ігор і відпочинку.

Дитяча кімната: зберігаємо її унікальність

Всім батькам важливо пам'ятати, що дитяча не повинна вписуватися в інтер'єр вашого будинку. Дайте волю своїй фантазії і фантазії дитини, адже її кімната має бути її власним чудовим світом. Експериментуйте з яскравими кольорами і цікавими акцентами, декором і аксесуарами і ні в якому разі не обмежуйтеся стриманими пастелями і традиційними кольорами для хлопчика/дівчинки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас