Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Підготовка до дня народження

Дві дівчинки їдять десерт

Підготовка до дня народженяя - це не тільки готування їжі та покупка подарунків. Для того, щоб свято пройшло добре, а ваша дитина була дійсно щасливою, треба пояснити їй деякі нюанси проведення Дня народження.
Щоб уникнути маленьких розчарувань.

Звичайно, підготовка до свята залежить, по-перше, від віку вашої дитини.

Моя дитина ще не ходить у школу.
Ще до свята ви повинні поцікавитися у дитини, кого з друзів вона хоче запросити; пояснити їй, скільки гостей ви можете прийняти; разом подумати про те, як відзначити цей день.
Якщо дитині 2-3 роки, вона ще навряд чи пам´ятає дату свого народження. Такого малюка треба готувати до свята: за тиждень-другий розповісти йому про день народження, пояснити, хто такі гості, чому дарують подарунки, навіщо прибирають квартиру і тому подібне.

Як бути, якщо дитина 4-6 років хоче бачити на дні народження друга зі свого двору або з дитячого садка, а ви навіть не знайомі з його батьками? Не робіть з цього проблеми − дитячі свята можна проводити і без участі малознайомих дорослих. Малюка приведуть, він залишиться на святі свого друга, а потім за ним зайдуть його батьки. Хай запрошує малюк, хай він відчує самостійність. Це ЙОГО свято.

У всіх приготуваннях дитина повинна стати вам помічником, хоча ця "допомога" вимагає від вас терпіння й кмітливості. Щоб свято запам´яталося не тільки іменинникові, але і його гостям, для них потрібно приготувати або купити сувеніри. Книжечки, недорогі іграшки, солодощі, красиво загорнуті в кольоровий або блискучий папір, забрані додому маленькими гостями, допоможуть їм зберегти пам´ять про день народження вашого сина або дочки.

Слід поклопотатися і про призи для конкурсів − у їх придбанні теж повинна приймати участь дитина. Хай вона проявить добру волю і благородство, вибираючи в магазині іграшки не для себе. Це для неї не таке вже легке випробування, але з виховної точки зору його не можна переоцінити. Звичайно, треба зробити так, щоб весь "урожай" призів не дістався одному-двум дітям, інакше на душі у інших маленьких гостей може залишитися не радість, а образа. Бажано, щоб усі отримали однакову кількість подарунків. Переможці отримують подарунки, звичайно, за перемогу, а усі останні − за участь. Така «несправедливість» зазвичай не турбує щасливих дітей з подарунками в руках. На всі запитання «А чому він/вона також отримав/ла подарунок?» можете спокійно відповідати: «Тому що дуже старався. І ще, я не хочу нікого засмучувати, сьогодні свято. А ти − молодець. Переможець. Я тобою пишаюся.» Якщо ви це скажете тихесенько на вушко, усі запитання швидко відпадуть.

Разом із сином або дочкою можна зробити і запрошення: навіть малюкові цілком під силу приклеїти на открытку-саморобку аплікацію - квітку, метелика, сонечко, вирізане мамою чи татом.
Усі ці приготування не пройдуть дарма. З наближенням свята дитина все більше відчуває свою значущість. Звичайно, їй треба пояснити, що таке "господар будинку". Тоді у вас з´явиться більше шансів уникнути сліз образи, якщо увага дістанеться не тільки іменинникові, як він звик, а "солістам" на концерті, переможцям конкурсів, вікторин, інших ігор та буде менше проблем з прибиранням: як мінімум, дитина сама смітити не буде. Якщо не буде така щаслива, що забуде про все на світі.

Діти дошкільного віку цілком можуть підготувати вірші, пісеньки, а то і танець, треба тільки допомогти їм. Перш за все попередити заздалегідь маленьких гостей про цей концерт: хай подумають разом з батьками про свій виступ на святі. Заохочувальними призами на концерті можуть стати олівці, картинки, листівки.

Моя дитина − школяр.
Гості, що прийшли на день народження школяра, можуть побачити на стіні в передпокої такий сценарій святкування: Зустріч гостей.
Ігри.
"Коровай".
Концерт.
Фото на пам´ять.
Святковий стіл.
"Пошуки кладу".
Якщо в розважальній програмі ви хочете щось зберегти в таємниці, здивувати чимось, то хай ця інтрига буде позначена під назвою "Сюрприз".

"Клад" заховати є немало способів. Перш за все придумайте, що за "клад" ви ховаєте. Його шукатимуть усі гості, тому "клад" повинен бути ділимим − пакет цукерок, велика плитка шоколаду і так далі. Але в "зариванні" "кладу" діти брати участь не повинні - адже це сюрприз для них.

Якщо на вулиці літо або суха, тепла осінь, заховайте "клад" на вулиці: це і розрядка для дітей, і великі можливості для "заплутування слідів".

Скажімо, ви заховали "клад" - загорнуту в пакет шоколадку - під лавкою недалеко від будинку (придумати це потрібно заздалегідь, а покласти, звичайно, незадовго до початку пошуків). Записку, яка приведе до цього місця, спрячте, скажімо, під каменем метрах в 100 від лавки. До каменя приведе ще одна записка, яку ви заховаєте, наприклад, під кущем бузку на розі вашого будинку, і тому подібне "Шукай там-то", - буде сказано в записках-путівниках, які поведуть шукачів скарбів по сліду.

Звичайно, пошук можна ускладнити. Наприклад, видати компас, а в записці вказати напрям, в якому треба шукати наступне місце. Або ввести в записки-покажчики якісь задачки, вгадавши які, дізнаєшся, куди йти далі. Для вашої фантазії - величезне поле винахідливості, а для дітей − надзвичайна пригода. Коли діти підростуть, конкурси можна зробити складніше: вже не тільки на спритність і кмітливість, але і на знання історії, літератури, географії, зоології.


Вас також може зацікавити...

Інші корисні статті про святкування дня народження:

Ігри до дня народження

Хлопчачі та дівчачий опорні святкові сценарії (ідеї до свят)

Як вибрати подарунок дитині

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як організувати незабутній день народження для дитини

День народження для малюка – особлива подія. Це не просто дата, коли приходять його рідні та друзі і можна поїсти торт. Таким чином він розуміє, що оточуючі цінують те, що він народився, люблять його, можуть розділити радість, дарують йому увагу (а не тільки подарунки). Одне з найкращих місць для проведення свята - парк розваг для дітей. Тут можна підібрати для всієї компанії заняття за смаком набагато швидше, ніж вдома.

Як вибрати аніматорів на День народження дитини?

Важливим моментом в організації Дня народження для вашої дитини є анімація. Професійні аніматори можуть перетворити звичайне свято на незабутню пригоду для дітей та їхніх батьків. Однак, вибір аніматорів – це відповідальне завдання. Як правильно вибрати аніматорів на День народження дитини? Наша стаття розповість вам про це та допоможе зробити правильний вибір.

Чому важливо влаштовувати незабутні свята для своїх дітей

Дитячі свята є особливими подіями в житті кожного малюка. Вони наповнені радістю, веселощами і незабутніми спогадами. Організація свят для дітей має велике значення, оскільки створює особливу атмосферу, яка сприяє розвитку дитячої уяви, соціальних навичок та емоційного зростання. Однією з провідних компаній у сфері організації дитячих свят є https://radugamir.kiev.ua/uk/, яка пропонує широкий спектр послуг, включаючи:

День Батька: трохи історії та надихаючі цитати до свята

Свято День Батька присвячене чоловікам, які взяли на себе важливу роль батьківства. Цього дня ми дякуємо не лише татам, а й чоловікам, які стали для нас батьківськими постатями (дядько, дідусь, хрещений), за їхні жертви та відповідальність у нашому вихованні, відданість сім'ї.