Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 речей, на які необхідно звернути особливу увагу при покупці дитячої коляски

6 речей, на які необхідно звернути особливу увагу при покупці дитячої коляски
 

Дитяча коляска – дійсно непростий вибір, адже сучасні магазини пропонують настільки величезну кількість найрізноманітніших моделей і функцій. Плюс, користуватися нею ви будете не один рік, а значить, виріб повинен бути по-справжньому якісним, зручним і практичним. Щоб не розгубитися у виборі і купити саме те, що потрібно, не розпиляйтеся, а приділіть увагу найнеобхіднішим деталям.

Ручка коляски

Більшість батьків віддають перевагу коляскам з однією ручкою, але модель з двома окремими ручками (під кожну руку) може бути набагато зручнішою, адже вона буде легше керуватися. Також зверніть увагу на те, що ручка повинна регулюватися по висоті, щоб її можна було налаштувати і під маму, і під тата (і під бабусь-дідусів). А перекидна ручка – дійсно незамінна функція в дитячій колясці. Спробуйте ручку перед покупкою – спробуйте покатати коляску – наскільки вам зручно?

Міцність і стійкість коляски

Це також життєво важливо перевірити, адже безпека дитини – головне, про що ви можете думати. Крім того, ви ж не хочете купувати коляску ще раз (це покупка не з дешевих). Тому переконайтеся, що коляска досить міцна і стійка, спробувавши похитати її на місці. Також подивіться, щоб всі деталі були новими і міцно закріпленими, нічого не хиталося, не люфтило, не стирчало. Наприклад, в плані якості коляски adamex добре себе зарекомендували на сучасному ринку. Також, щоб не прогадати, купуючи коляску, обов'язково поцікавтеся гарантією і політикою повернення на обрану вами модель.

Текстильний або пластиковий козирок

Хороший козирок необхідний дитячій колясці, особливо якщо ви живете в жвавому районі міста. Імунна система малюка ще дуже слабка, і будь-який вітер або дощ, викиди мегаполісу або хворі перехожі можуть негативно позначитися на здоров'ї крихітки. Плюс, козирок створить необхідну тінь влітку, адже, як відомо, немовлятам до 6 місяців не можна перебувати під відкритим сонцем.

Колеса і шини

Кількість коліщат у дитячої коляски ви можете вибирати на власний розсуд. Три колеса зроблять дитячий транспорт більш маневреним і стійким на нерівній дорозі, а чотири допоможуть краще розподілити вагу. В ідеалі спробуйте «покататися» і з тією, і з другою коляскою, влаштувати свого роду тест-драйв. І не соромтеся в магазині пнути шини і перевірити гальма, тестуючи обрану модель.

Механізм складання і компактність

Якщо коляску можна розкласти і скласти, використовуючи всього одну руку і ногу – це ідеальний варіант. Повірте, у вас буде безліч ситуацій, коли у вас на руках буде малюк, і вам потрібно буде скласти або розкласти коляску. Також обов'язково оцініть дитячий транспорт в складеному стані – він повинен бути не надто важким і зручним для перенесення.

Дитяча сидушка

Важливо, щоб сидіння в колясці підлаштовувалася під дитину в міру того, як вона буде рости. Таким чином, ви зможете користуватися коляскою максимально довго.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас