Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо дитячу коляску: вік дитини – ключовий фактор

Вибираємо дитячу коляску: вік дитини – ключовий фактор
 

Зайшовши в будь-який серйозний магазин колясок, ви напевно розгубитеся від усього їх різноманіття. Що вже говорити про пропозицію в онлайнових торгових майданчиках? Якщо ви – новоспечені батьки, то можете подумати, що коляска – це просто коляска, і підійде практично будь-яка. Насправді ж ні.

Сучасні коляски не дарма такі різноманітні: кожна з них створена для різних умов, активностей, життєвих ситуацій. А найголовніше – для різного віку і, відповідно, рівня розвитку малюків. Тому і вибирати її потрібно, виходячи з потреб і можливостей крихітки на кожному етапі життя.

Вибираємо коляску, в залежності від віку дитини

Для новонароджених головне – підтримка

Ви скоро зрозумієте (а можливо, вже переконалися в цьому), що головне завдання новоспечених батьків – підтримувати голівку малюка. Тому всілякі прогулянкові коляски не підійдуть дитині. Коляска для новонародженого повинна відкидатися до горизонтального положення, щоб голівка малюка не нахилялася в сторони. Звичайно, є ультрасучасні прогулянкові коляски, які забезпечують повну підтримку голови крихітеи, але краще все ж віддати перевагу класичній люльці або трансформеру.

Ще одна важлива річ, яку важливо зрозуміти новоспеченим батькам: ви не будете ходити з малюком далеко. Багатьом новачкам здається, що вони будуть ходити з малюком і на шопінг, і в парки, та куди завгодно. Та насправді ви здивуєтеся, наскільки близько ви захочете залишатися до свого дому, гуляючи з новонародженим. Тому в перший час прогулянкова коляска вам і не знадобиться. Просто повірте.

Дітлахам від 3 до 12 місяців важлива безпека

Як тільки малюк навчиться впевнено тримати голову, він почне насолоджуватися кожною прогулянкою. З цього часу ви будете гуляти більше і частіше. І тепер сфокусуватися потрібно на безпеці крихітки. Так, вона завжди важлива, але для цієї вікової групи – особливо.

Ось, які питання вам потрібно задати собі щодо коляски для цього віку:

• Чи є у коляски зручні і ефективні гальма?

• Чи дає коляска можливість бачити дитину під час прогулянок?

• Чи створює коляска тінь для малюка (на випадок тривалих прогулянок)?

• Скільки дитина буде чекати, поки я складу або розкладу коляску? Скільки зусиль це потребуватиме від мене?

Але, звичайно, всі сім'ї різні, тому у вас можуть бути ще і свої конкретні вимоги до коляски, з огляду на ваш стиль життя.

З однорічними дітьми – увага на систему ременів безпеки

Зазначені вище питання відносяться і до колясок для однорічних дітей. Та тепер, коли малюк стає все більш активним і рухливим, особливу увагу варто звернути на те, щоб дитина не могла вискочити (вилізти, виповзти) з коляски. Тому система ременів безпеки буде мати першорядне значення.

Після рочку вам доведеться міцно пристібати дитину в колясці, особливо якщо у вас підростає справжній непосида. Тому коляска для цього віку повинна обов'язково бути оснащена 5-точковою системою ременів безпеки.

Після рочку важливі портативність і зручність коляски для батьків

Тепер, коли малюк може вибирати між самостійною ходьбою і катанням в колясці, вам потрібно, щоб вона була максимально зручною в складанні-розкладанні. Вам доведеться досить часто перемикатися на ходьбу з малюком, потім садити його в коляску, потім знову гуляти з ним пішки.

Тому дитячий транспорт повинен бути максимально легким, простим в складанні і зручним у транспортуванні, щоб ви могли нести коляску на плечі, поки тримаєте дитину за руку. То ж тут найкращим вибором стають прогулянкові коляски-тростини.

Кожен випадок індивідуальний

Ми запропонували лише рекомендації, так як всі випадки індивідуальні, і немає однієї коляски, яка підійде всім. У кожної родини різні фінансові можливості, пріоритети, потреби, спосіб життя. Ваше завдання – вирішити, що для вас важливо саме зараз, і підібрати коляску, яка буде по максимуму відповідати вашим вимогам.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас