Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як облаштувати маленьку квартиру-студію (частина 2)

Як облаштувати маленьку квартиру-студію (частина 2)
 

Порада 4: Зробіть упор на багатофункціональні меблі

Облаштовуючи малогабаритну квартиру, ви повинні рахуватися з кожним сантиметром доступного простору. Значно заощадити його допоможуть багатофункціональні меблі або ті, що трансформуються.

Наприклад, хорошим вибором стане розкладний диван, який послужить і спальним місцем, і місцем для гостей; або ж ліжко з додатковим місцем для зберігання речей під його днищем; або розкладний стіл, за яким вмістяться гості, але який не займатиме зайвого місця в звичайні дні.

Але, купуючи такі меблі, переконайтеся, що вони помістяться у вашій квартирі в розкладеному стані. Також розгляньте варіант модульних меблів, які можуть трансформуватися в залежності від ваших потреб. Зараз це дуже популярне рішення для невеликих квартир-студій.

Порада 5: Почніть використовувати простір, який не використовуєте

Проживши якийсь час у своїй квартирі, ви помітите, що деякі місця в ній не використовуються або зайняті речами, які насправді вам не потрібні. Це може бути зайвий посуд, одяг, який ви не носите і т.д. Звільніть ці місця і подивіться, як ще вони можуть послужити вам. А можливо, це вільна стіна або кут, куди можна прикріпити ще пару поличок? Або широке підвіконня, яке можна облаштувати під робоче місце?

Порада 6: Використовуйте всю висоту квартири

Використовуйте простір квартири вертикально, а не горизонтально. Ваш найкращий вибір – вузькі і максимально високі полки і шафи під стелю. Так ви отримаєте максимум місця для своїх речей не на шкоду площі квартири. Використовуйте по максимуму площу стін, щоб менше обставляти меблями дорогоцінний вільний простір.

Порада 7: Завжди підтримуйте порядок в квартирі

Це природно – накопичувати мотлох у міру проживання в квартирі. Але в маленькій квартирі-студії мотлох набагато помітніший, тому що його просто ніде сховати. Тому намагайтеся пару раз на рік проводити генеральне прибирання і позбавлятися всіх непотрібних речей. Ви здивуєтеся, у скількох речах у вас немає необхідності.

Якщо у вас маленька квартира-студія, це не означає, що ви повинні нехтувати дизайном інтер'єру заради його функціональності. Замість цього постарайтеся знайти правильний баланс між стилем і комфортом. Повірте, це можливо!

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас