Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

10 поширених помилок, які роблять пари, намагаючись зачати дитину (частина 1)

10 поширених помилок, які роблять пари, намагаючись зачати дитину (частина 1)
 

Плануючи вагітність, ви можете йти довше до поставленої мети лише через прості і досить поширені помилки, яких легко можна уникнути. У нашій статті ми розповімо про 10 найпоширеніших помилок, які роблять пари у своїх спробах зачати малюка.

Популярні помилки при спробах зачати дитину

Помилка No.1: Мало сексу

Намагаючись зачати малюка, багато пар починають займатися сексом якомога частіше, інші ж – навпаки, рідко, щоб, так би мовити, «накопичити» статеві клітини чоловіка до овуляції. Ні те, ні інше, не правильно. Справа в тому, що орієнтуючись тільки на дні овуляції, ви можете прогадати і упустити дні, в які дійсно могли б завагітніти. Перестаньте зациклюватися на своїй овуляції і займайтеся сексом так часто, як вам подобається, а особливу увагу приділяйте дням перед овуляцією.

Помилка No.2: Занадто багато сексу

Інші ж пари мислять навпаки: «Чим більше сексу, тим швидше і легше вийде завагітніти». Але і це не зовсім так, адже більше – не завжди краще. Звичайно, це не вплине на якість чоловічих статевих клітин. Але займаючись сексом по кілька разів на день або навіть просто кожен день, ви можете втратити до нього інтерес. А коли настане овуляція, вам просто може його не захотітися, через що ви втратите добру нагоду. Не варто перетворювати секс на рутину з метою зачаття, просто займайтеся ним регулярно і так часто, як вам хочеться.

Помилка No.3: Дотримуватися лише однієї позиції

Ви напевно чули, що місіонерська поза – найкраща для зачаття дитини. Або про те, що після сексу вам потрібно полежати з піднятими стегнами деякий час. Це міф. Неважливо, хто з вас зверху, або яку б цікаву нову позу ви не вибрали, результат буде однаковим. Коли чоловік еякулює, його сім’яна рідина потрапляє на слизову оболонку матки і в фаллопієві труби. Це трапляється за секунди і не залежить від вашої пози. Найкраще, що ви можете зробити – це не бігти в душ відразу ж, а полежати хвилин 10-15.

Помилка No.4: Секс в день овуляції

Якщо ви можете точно обчислити день овуляції, то напевно прагнете в цей день зайнятися сексом. Але це не зовсім правильно – в день овуляції вже може бути пізно. Справа в тому, що після овуляції яйцеклітина може бути запліднена лише протягом 24 годин, а якщо ви ще й прогадаєте, то вам доведеться чекати ще місяць. Так як чоловічі статеві клітини живуть від 3 до 5 днів, секс за пару днів до овуляції значно збільшить ваші шанси на вагітність.

Помилка No.5: Використання лубриканта

Наступного разу гарненько подумайте перш ніж ним користуватися. Подібні засоби негативно впливають на швидкість сперматозоїдів, через що вони можуть просто не «добиратися» до яйцеклітини. Якщо без лубриканта ніяк, спробуйте натуральні альтернативи покупним: оливкова, рослинна, дитяча олія, і навіть яєчні білки – все це ефективно і безпечно в даному випадку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас