Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

А ви впевнені, що поливаєте свої домашні рослини правильно?

А ви впевнені, що поливаєте свої домашні рослини правильно?
 

Від того, як ми поливаємо свої домашні рослини, безпосередньо залежить їхнє здоров'я і зовнішній вигляд. І в той час як більшість з нас переживає про те, щоб квітка не засохла, багато домашніх рослин гинуть від надмірного поливу. А ви впевнені в тому, що поливаєте свої «вазонки» правильно?

Як правильно поливати домашні рослини

Поливайте вглиб. Дуже важливо, щоб під час поливу вода потрапляла в глибину вазона і стікала знизу. Це важливо, тому що коріння більшості рослин росте вниз, і їм теж необхідний доступ до вологи. Або ж, щоб докладати мінімум зусиль, але бути впевненими в тому, що ваші рослини отримують необхідну вологу в повній мірі, спробуйте горщики з системою автополиву.

Перевіряйте рівень вологості ґрунту. Перш ніж поливати рослину, перевірте, чи дійсно їй це потрібно. Справа в тому, що поверхня ґрунту може виглядати сухою, але буквально під нею земля може бути все ще вологою. Тому спочатку зануріть палець в ґрунт до першої кісточки. І якщо там все ще сухо, рослину потрібно полити.

Більшості рослин подобається жити у вологому ґрунті - не мокрому і болотистому, а просто вологому. На щастя, завдяки сучасним сумішам ґрунтів для домашніх рослин забезпечити їм хороший дренаж дійсно просто. З іншого боку, у кожної рослини, так би мовити, свої вподобання щодо вологості ґрунту. В середньому користуйтеся наступним правилом: однорічні квітучі рослини не люблять сильно пересихати, сукулентам подобається трохи підсохнути, а овочі в горщику (особливо соковиті) потрібно поливати дуже рясно. Якщо ви вирощуєте в горщику трави (базилік, розмарин, орегано), їм також можна дати трохи підсохнути – так вони будуть більш ароматні. Але є і трави, які люблять жити у вологому ґрунті (петрушка, шавлія, зелена цибуля).

Поливайте вранці. За словами експертів, коріння рослин більш сприйнятливе до води вранці і ввечері, ніж днем в найактивніші сонячні години. Проте, поливати квіти ввечері – не найкраща ідея, так як волога, яка затримається на листочках на ніч, може стати причиною захворювань або грибків. Але, якщо ввечері, по вашому поверненню додому з роботи, ґрунт в горщиках зовсім сухий, поливайте рослини навіть на ніч.

Поливайте ґрунт, не листя. Деякі рослини з густим листям можуть горіти на сонці, якщо на них залишаються крапельки води. Крім того, знову нагадаємо, що волога, яка затримується на листочках, чревата появою грибків і захворювань. Тому краще все ж таки поливати ґрунт, а не саму рослина.

Не давайте ґрунту повністю висохнути. Більшість ґрунтових сумішей стають твердими і не вбирають воду досить добре, якщо пересихають повністю. Ви напевно бачили, як в горщиках ґрунт відстає від стінок – в таких випадках, навіть якщо ви наллєте багато води, вона буде стояти на поверхні або стече вниз з боків, так і не всмоктавшись в ґрунт. Якщо все ж таки ґрунт в горщику пересох, у вас є два варіанти. Якщо горщик маленький, дістати рослину разом з ґрунтом і поставити у велику ємність з водою до тих пір, поки не перестануть з'являтися бульбашки. Для горщиків і рослин побільше є інший вихід – попротикайте ґрунт вглиб за допомогою олівця або викрутки і гарненько полийте.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас