Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як схуднути до Нового Року без шкоди для організму

Як схуднути до Нового Року без шкоди для організму
 

Як привести фігуру в порядок до кінця грудня, щоб зустріти наступаючий рік у відмінному самопочутті і з неперевершеною фігурою? Цим питанням задаються багато жінок, марно пробуючи різноманітні дієти і детокс-програми, після яких доводиться відновлювати здоров'я печінки і нирок - liktravy.ua, травної системи, гормональний фон і т.д. Сьогодні ми поділимося з вами порадами лікаря дієтолога-гастроентеролога про те, як можна знизити вагу взимку, збільшити власну продуктивність і поліпшити своє самопочуття.

Детокс-програми і дієти, які шкодять нам

На жаль, більшість сучасних дієт і настільки популярних детокс-програм, хоч і дають тимчасовий результат в зниженні ваги, але також завдають величезної шкоди здоров'ю. В першу чергу, звичайно ж, найбільше страждають нирки і печінка. Чаї для схуднення, детокс-чаї, детокс-програми і деякі дієти засновані на сечогінному ефекті трав і деяких продуктів, деякі також викликають діарею, змушуючи працювати ваші нирки і печінку в посиленому режимі.

При цьому з організму просто виводиться волога, яка так необхідна для нормальних обмінних процесів. При виведенні вологи ви можете спостерігати тимчасовий ефект зниження ваги, проте такий стан викликає шок у організма, і як тільки у нього з'явиться можливість, він не тільки відновить свої запаси, а й подвоїть їх.

Найнебезпечнішими на сьогоднішній день, на думку лікарів-дієтологів, є наступні види дієт:

- сироїдіння – викликає дисбактеріоз і порушення в роботі шлунково-кишкового тракту;

- колірна дієта – викликає проблеми з печінкою і перебої з виробленням жовчі, підвищується рівень агресивних ферментів;

- монодієта – значно послаблює імунітет і викликає авітаміноз;

- відмова від солі – викликає порушення водно-сольового балансу в організмі, також можливі зміни в роботі мозку і серця;

- відмова від цукру – порушується вуглеводний баланс, порушується робота серцево-судинної та мозкової діяльності;

- виключення білків, жирів або вуглеводів – призводить до збоїв гормонального фону, як результат, викликає порушення діяльності статевої системи.

З усіх популярних сучасних дієт дієтологи вважають більш-менш прийнятною і корисною лише КЕТО дієту.

Безпечний спосіб зниження ваги

Найбільш безпечним способом зниження ваги на сьогоднішній день лікарі-дієтологи вважають зниження калорійності їжі з суміщенням помірних фізичних навантажень щодня. Так, наприклад, навіть ходьба в спокійному темпі від півгодини до години на свіжому повітрі допоможе втратити 2-3 зайвих кілограми всього за перші 1-2 тижні. За цей час ви зможете пройти близько 2-3 км, і цього буде цілком достатньо, щоб нормалізувати обмінні процеси в організмі і надати загальний тонус тілу. До того ж, ви самі не помітите, як, але все тіло трохи підтягнеться, а звичний животик зникне.

Дієтологи нагадують, що здоровий стан організму – це не присутність кубиків на животі, та й в принципі більшість жінок фізично не можуть їх мати при збалансованому харчуванні і нормальному способі життя. І навіть невеликий прошарок жиру на животі – це теж нормально, і тому не варто знущатися над собою і надмірно закачувати прес, так як це може призвести до порушень менструального циклу.

Також при зниженні загальної калорійності їжі з метою скинути зайву вагу обов'язково необхідно збагатити свій повсякденний раціон продуктами, багатими клітковиною, як капуста, сочевиця, дикий рис, салат, вівсянка, чорнослив. Ці продукти допоможуть безпечно очистити кишечник і поліпшити травлення. При цьому низькокалорійне харчування допоможе не тільки знизити вагу, але і утримати результат протягом тривалого часу, без будь-якої шкоди для організму, включаючи печінку і нирки.

Будьте чарівною в Новому Році!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас