Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

9 нескладних способів мотивувати дитину до занять спортом

9 нескладних способів мотивувати дитину до занять спортом
 

У вашого чада пропало бажання займатися спортом? А можливо, такого ентузіазму у нього ніколи особливо і не було? Таке буває і з дітлахами, і з дорослими. Але користь занять спортом неможливо переоцінити, а значить, дитину потрібно якось мотивувати. Наші поради допоможуть вам в цій справі, а можливо, захоплять спортом не тільки малюка, але і вас!

Мотивуємо дитину займатися спортом: 9 порад батькам

1. Дозвольте дитині вибирати. Дайте дитині можливість вибрати вид спорту, який їй подобається, навіть якщо цього вибору ви взагалі не розумієте. Якщо дитина сама вибиратиме, чим їй займатися, мотивації для тренувань у неї буде набагато більше. Такі тренування завжди будуть в задоволення!

2. Погляньте на інших. Підіть з дитиною подивитися на те, як інші займаються спортом. Це можуть бути спортивні ігри, дитячі секції, просто гуртки, які подобаються вам або цікавлять малюка. Цікаво і корисно також буде сходити подивитися змагання та інші спортивні події, які будуть проходити в вашому місті. Якщо дитина побачить, що люди займаються спортом із задоволенням, вона і сама напевно захоче спробувати або серйозно долучитися до цього.

3. Грайте з дитиною. Не просто навчайте її новим спортивним навичкам, а грайте з нею, проводьте цей час весело і з задоволенням. Наприклад, якщо малюк займається футболом, можна купити модні бутси для сина та батька на https://playfootball.com.ua/butsy5 та щовихідних грати у футбол разом. Не завжди потрібно бути строгим з дитиною і націленим тільки на її результат, іноді можна розслабитися і просто подуріти.

4. Читайте і дивіться. Читайте разом книги про спорт, дивіться фільми. Зазвичай дітлахам подобається те, з чим вони знайомі, тому дізнатися більше про спорт чаду також може бути цікаво. А ще такі фільми допоможуть не просто цікаво провести сімейне дозвілля, а й надихнути дитину відправитися на тренування.

5. Винагороджуйте за спроби, а не за результат. Якщо ви хочете мотивувати дитину, винагороджуйте не тільки її досягнення, а й старання. При цьому буде краще, якщо нагорода буде не зовсім матеріальною (чергова покупка якоїсь дрібнички), а у вигляді події. Зіграйте з дитиною в її улюблену гру, сходіть в парк атракціонів – проведіть весело час разом.

6. Спробуйте разом! Виберіть новий вид спорту і спробуйте займатися ним разом з дитиною.

7. Знайомі обличчя. Дитині буде набагато цікавіше займатися спортом, якщо на ті ж самі тренування ходитимуть її друзі. Або, наприклад, якщо дитина займається командним видом спорту, в той же футбол можна на вихідних зіграти з друзями командами.

8. Відпочивайте. Давайте дитині достатньо часу, щоб займатися своїми захопленнями окрім спорту. Занадто сильний акцент на тренуваннях в дитячому віці може змусити малюка ненавидіти спорт в майбутньому.

9. Зробіть це сімейним заходом. Ви можете раз на тиждень збиратися на бадмінтон, волейбол або футбол на свіжому повітрі, коли на вулиці тепло, або наприклад, грати в боулінг в сезон холодів.

Як батьки, ми не можемо змусити дитину любити все, що нам подобається. Але ми можемо мотивувати її, щоб дати їй якомога більше можливостей!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас