Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Все, що ви маєте знати, вибираючи шпалери в дитячу кімнату (частина 1)

Все, що ви маєте знати, вибираючи шпалери в дитячу кімнату (частина 1)
 

Вибираючи шпалери для дитячої кімнати, вам потрібно буде врахувати деякі моменти, про які ви навіть не замислювалися раніше. Крім того, саме визначення «дитяча» досить широке, адже в кімнаті може жити як немовля або дитина-дошкільник, так і підліток з уже сформованими смаками. А вірніше, дитина буде рости і дорослішати в цій кімнаті, тому ваше завдання – вибрати шпалери, які будуть «рости» разом з нею.

У дитячій кімнаті ви можете розкрити свою творчість, адже тут набагато менше обмежень, ніж у дорослих інтер'єрах. Яскраві кольори, незвичні візерунки, оригінальні малюнки – тут буде доречним все, що сподобається вашій дитині!

Питання, які вам варто задати собі при виборі шпалер у дитячу

Хто буде жити в кімнаті?

Так як ви облаштовуєте кімнату для іншої людини, залучіть її до процесу. Як мінімум, коли ви визначитеся зі шпалерами, ви можете запропонувати дітлахам вибрати з декількох варіантів, які вас влаштовують. Так і кімната буде відповідати смакам вашого чада, і сама дитина відчує себе більш дорослою і самостійною, адже вона приймала участь в такому важливому рішенні.

Обов'язково враховуйте смаки та інтереси дитини, її улюблені кольори і принти, адже саме їй жити в цій кімнаті!

Скільки стін ви будете обклеювати шпалерами?

Сьогодні існує безліч найрізноманітніших дизайнерських технік оформлення кімнати шпалерами. Ви можете вибрати як традиційний спосіб, обклеївши однаковими шпалерами всі стіни, так і скомбінувати різні шпалери для створення унікального і індивідуального інтер'єру. Особливо це стане вдалим рішенням для кімнат, в яких живе більше однієї дитини – за допомогою різних шпалер її можна зонувати, вгодивши смакам кожного з малюків.

Як довго ви хочете, щоб прослужили шпалери?

Звичайно ж, ви не захочете робити ремонт в наступному році, тому шпалери повинні служити довго. Так, як і в випадку з іншими кімнатами, шпалери в дитячій повинні довго зберігати привабливий зовнішній вигляд і бути стійкими до зносу. Але справа в тому, що дітки ростуть, і їхні смаки змінюються. А значить, ви повинні вибирати не просто міцні шпалери, а й дизайни, які будуть рости з дитиною. Відмінним вибором стануть шпалери з нейтральним флористичним або геометричним принтом.

Матеріали і догляд за шпалерами

Матеріал і міцність шпалер особливо важливі для дитячої кімнати. Адже вони повинні витримати перевірку часом, і через роки виглядати так само добре, як і під час покупки. На сучасному ринку ви знайдете шпалери з самих різних матеріалів, і деякі з них краще підходять для кімнати дитини, ніж інші. Ми розглянемо найпопулярніші з них:

Шпалери з вініловим покриттям. Це – один з кращих варіантів для дитячої. Завдяки супертонкому покриттю з акрилу або полівінілхлориду (ПВХ) такі шпалери легко миються, а також вони більш стійкі до вологи і забруднень – немиті дитячі ручки тепер не будуть такою проблемою!

Вінілові шпалери. Мабуть, це найміцніші шпалери – вони ідеально підходять для оформлення дитячого простору. Вони також покриті шаром вінілу, але відрізняються від попередніх тим, що це покриття набагато щільніше і абсолютно не має дірочок на поверхні. Тому вони абсолютно водостійкі, міцні і відмінно миються.

Шовкографія, флок, слюда, натуральні матеріали. Все це – дорогі ультрасучасні шпалери. Прикрашати ними стіни дитячої не рекомендується, тому що вони не такі «витривалі», і доглядати за ними набагато складніше.

Рекомендації по догляду за шпалерами ви знайдете на етикетці. При виборі шпалер для дитини, перше, на що ви повинні звернути увагу – це їхня стійкість (до вологи і забруднень) і можливість їх мити.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас