Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сон малюка після року: все, що потрібно знати молодим батькам (частина 1)

Сон малюка після року: все, що потрібно знати молодим батькам (частина 1)
 

Прищепивши правильні звички сну, ви зможете змусити міцно спати будь-яку дитину, навіть свого непосиду!

Вашій дитині потрібно багато спати, щоб залишатися здоровою емоційно і фізично. Так чому ж тоді кожне укладання дитини спати перетворюється на боротьбу? Більшість маленьких дітей відмовляються від денного і навіть нічного сну, просто тому що їхнє життя настільки цікаве, та й протистояти батькам – теж частина веселощів. Звичайно, впоратися з чадом, яке ніколи не втомлюється, дуже складно, але дещо ви можете зробити, щоб допомогти малюкові заспокоїтися і все ж таки отримати необхідний відпочинок.

Не поспішайте і витратьте час на те, щоб виробити постійний режим сну, а потім дотримуйтесь його. Не піддавайтеся, коли дитина лізе до вас в ліжко, перед сном не грайте активно, відмовтеся від солодощів і екранів (як ТВ, так і гаджетів). Щоб малюк швидше заспокоївся, можна прийняти розслаблюючу ванну, а потім почитати порівняно нудну книгу. Незабаром від такої повторюваної рутини дитина сама буде знати, коли пора укладатися, і можливо, навіть сама буде лягати в ліжко і засинати в ньому.

Скільки сну потрібно однорічному малюку?

Малюкам від рочку потрібно спати по 11-14 годин на день. Цей час складається з нічного сну і денних по годині-дві (або одного більш тривалого денного сну і 10-годинного нічного сну – ближче до 2-річного віку). І хоч маленькі дітки дуже не люблять лягати спати, ви все ж можете виробити у чада режим сну, укладаючи його вдень і вночі в один і той самий час щодня. Це не тільки дасть дитині ці необхідні години відпочинку, а й значно полегшить життя вам.

Який графік сну найкраще підійде однорічній дитині?

Більшість малюків сплять краще, якщо їх укладати о 7:30-8:00 вечора. Все тому, що дітки, які засинають до 9 вечора, засинають швидше, менше прокидаються по ночах і в принципі краще відпочивають за ніч.

Очікуйте, що ваш малюк будитиме вас приблизно о 6-7 ранку. Деякі ранні пташечки можуть вставати і раніше. Але ви можете дещо зробити, щоб дитина доспала довше. У ліжечка розташуйте улюблені іграшки, щоб малюк не кликав вас, як тільки прокинеться, а також встановіть темні штори, які не будуть так пропускати у вікно ранкове сонечко.

Як багато однорічній дитині потрібно спати вдень?

Малюкові від року потрібно два денних сни – близько 1-1,5 години кожен, і так кожен день, поки малюку не виповниться півтора. Потім більшість дітлахів переходять з двох на один, більш тривалий післяобідній сон (1,5-2 години). Під час цього переходу очікуйте, що дитина буде більш сонною і капризною. Тепер обід можна почати давати раніше, щоб малюк швидше міг прилягти на денний сон (якого йому не вистачає після відмови від ранкового).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас