Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Меблі для дитячої кімнати – що дійсно важливо?

Меблі для дитячої кімнати – що дійсно важливо?

Вибір і покупка меблів у дитячу може бути дуже захоплюючим заняттям як для батьків, так і для дітвори. Разом з тим, вибрати правильні і потрібні дитячі меблі може бути не так вже й просто. Вам потрібно ретельно все спланувати, вибрати дизайн, визначитися, які меблі потрібні обов'язково, а від яких можна відмовитися. Ще ж сильніше проблема ускладнюється тим, що малеча постійно росте і дорослішає, а разом з цим змінюються і її потреби і вимоги до меблювання простору.

Дитячі меблі, в першу чергу, мають бути безпечними і міцними, щоб витримати навіть грубе поводження. Адже дітки не завжди акуратні в поводженні з речами, які їх оточують. Крім того, вони не повинні коштувати скажених грошей, адже в міру росту дитини вам все одно доведеться замінювати деякі предмети меблів іншими, більш «дорослими». А ще меблі для дитячої мають бути красивими, привабливими і подобатися власникові кімнати. Тільки так ви зможете створити гармонійну атмосферу в кімнаті дитини – затишну та комфортну.

Зазирнувши на сторінку https://mebelsait.dp.ua/detskie-stenki, ви зможете вибрати і замовити саме такі меблі: безпечні, функціональні, стильні. А щоби вам було простіше зробити правильний вибір, ми розповімо про те, на що дійсно важливо звернути увагу, плануючи настільки важливу покупку.

Базові меблі для дитячої

Є основні, базові предмети меблів, які створюють основу інтер'єру дитячої, і без яких просто не обійтися. Серед них: ліжко, одежна шафа, стіл і стілець для творчості або навчання, полки для книг, навчального або творчого приладдя (в залежності від віку цей набір може змінюватися). Ці предмети намагайтеся підбирати так, щоб вони підходили і гармонійно доповнювали один одного. Якщо вдається поєднати кілька з них в так званому «трансформері» - відмінно! Адже захаращувати простір дитячої непотрібними меблями вкрай не рекомендується.

Говорячи про вільний простір в дитячій, намагайтесь не ставити в ній зайві меблі, а купувати їх лише в міру необхідності. У дитини має бути достатньо простору, щоб грати і відпочивати, а перевантажена кімната не дасть можливості по-справжньому розслабитися. Від того, як чадо відчуває себе у власному житловому просторі, залежить дійсно багато. І меблі можуть як створити ту саму затишну атмосферу, так і перевантажити інтер'єр, зробивши обстановку в дитячій гнітючою.

Столики, парти та стільчики

Уже в дошкільному віці дитині знадобиться столик і стільчик для творчості, навчання, ігор. А коли чадо піде в школу, без хорошої парти ніяк не обійтися – від неї напряму залежатиме успішність школяра. Хороша парта буде мотивувати учня, налаштовувати на навчання, з нею домашні завдання будуть виконуватися швидше, а дитина не так буде втомлюватися від шкільних навантажень.

Не забуваємо і про те, що тривале сидіння в неправильній позі може значно вплинути на здоров'я дитини, в тому числі і обернутися проблемами зі здоров'ям на все життя. Тому виконання домашніх завдань за кухонним столом або на дивані – зовсім не вихід. Ви повинні забезпечити свого школяра, а далі і студента ергономічним стільцем і робочим столом.

Дизайн меблів має значення

Зовнішній вигляд і дизайн меблів також мають значення. Вибирайте для дитячої красиві, стильні меблі, які будуть радувати власника кімнати і створювати ту атмосферу, яка йому потрібна. Крім того, естетична обстановка в дитячій буде з ранніх років виховувати в дитині відчуття гарного смаку і, можливо, навіть промотивує підтримувати порядок в такому красивому інтер'єрі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас