Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи можна робити воскову і цукрову епіляцію під час вагітності?

Чи можна робити воскову і цукрову епіляцію під час вагітності?
 

Вагітність – дивовижний період, який супроводжується постійними змінами: як фізичними, так і емоційними. Та через гормональні зміни небажані волоски можуть почати рости і там, де раніше їх не було. Це не найприємніші новини, тому воскова або цукрова епіляція може здатися вам найкращим рішенням на даний період. Але чи безпечно це під час вагітності?

Чи безпечно робити воскову і цукрову епіляцію під час вагітності?

Воскова і цукрова епіляція під час вагітності в загальному вважається безпечною. Але є деякі перестороги, про які варто пам'ятати майбутній мамі незалежно від того, чи збирається вона робити епіляцію вдома, чи в салоні.

Само собою зрозуміло, що для процедури варто вибрати досвідченого і ліцензованого майстра, а також переконатися в чистоті і дотриманні гігієнічних норм в його кабінеті. В іншому випадку ви ризикуєте підчепити бактеріальну інфекцію.

Крім того, епіляцію не рекомендується робити на шкірі з такими проблемами, як: відкриті порізи, варикоз, висипання, родимки, прищі, бородавки; а також на ділянках шкіри, де на даний момент лікується акне. У цих випадках процедура може викликати загострення.

Домашні набори для шугарінгу і воскової епіляції також вважаються безпечними для майбутніх мам. Тут експерти лише рекомендують не нагрівати віск або пасту занадто сильно, а також працювати лише з тими ділянками шкіри, які ви бачите, і до яких можете дістати.

Ріст небажаного волосся під час вагітності

Під час вагітності гормональні зміни впливають і на нігті і волосся. Цикл активного зростання триває довше, завдяки чому волосся може рости густішим і випадати менше. Але, на жаль, це стосується не тільки шевелюри, а й небажаного волосся – воно може не тільки ставати міцнішим і густішим, а й з'являтися там, де раніше його не було.

Не переживайте, так сильно волосся ростиме не завжди – через півроку після пологів або близько того ріст волосся і нігтів повернеться до норми. А поки що воскова і цукрова епіляція – хороший спосіб позбуватися небажаної рослинності.

Чутливість шкіри під час вагітності

Ваш організм виробляє більше крові і рідини, щоб підтримати активне зростання малюка. В результаті, ваша шкіра може ставати чутливішою, ніж зазвичай. Відповідно, і епіляцію робити буде болючіше.

Якщо до цього ви не «смикали волосся», то вагітність – швидше за все, не найкращий час починати.

Видалення волосся і мелазма

Мелазма, так звана «маска вагітності» - поширена проблема, коли на шкірі обличчя майбутньої мами з'являються сіруваті або коричневі ділянки. У цих місцях робити воскову або цукрову епіляцію вкрай не рекомендується, так як проблема може ще сильніше погіршитися.

Альтернативи восковій і цукровій епіляції під час вагітності

Якщо ваша шкіра стала дуже чутливою для того щоб робити епіляцію, спробуйте інші способи позбавлення небажаних волосків. На невеликих і делікатних ділянках, як обличчя або соски, можна скористатися пінцетом. В інших же випадках гоління вважається найбезпечнішим способом видалення волосся під час вагітності.

А ось креми для депіляції і інші подібні засоби можуть бути небезпечними під час вагітності – з приводу такого препарату краще порадитися з лікарем.

Догляд за шкірою після епіляції

Не засмагайте відразу після епіляції. Протягом 24 годин відмовтеся від фізичної активності і косметики з хімією, ароматизаторами і барвниками. На наступний день нанесіть зволожуючий крем або лосьйон, безпечний для вагітних.

Висновок

Гормони вагітності можуть посилити небажану рослинність. Воскова або цукрова епіляція – безпечний і достатньо ефективний метод боротьби з нею. Проте шкіра під час вагітності може ставати більш чутливою, тому краще спочатку спробувати процедуру на маленькій ділянці шкіри, щоб вирішити, чи варто воно того, чи краще все ж вибрати бритву.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас