Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Популярні помилки, які ми здійснюємо, одягаючи захисну маску і рукавички

Популярні помилки, які ми здійснюємо, одягаючи захисну маску і рукавички
 

Через всесвітнє поширення коронавірусної хвороби всі ми змушені носити захисні маски в громадських місцях. А деякі одягають ще й рукавички, щоб ефективніше захищатися від вірусу. Однак експерти кажуть про те, що в деяких випадках дані аксесуари можуть давати людям помилкове відчуття захищеності, особливо, коли ми носимо їх неправильно.

Чи потрібна вам маска?

На даний момент захисні маски в громадських місцях мають носити всі. Але ви повинні розуміти, що ця вимога орієнтована скоріше на захист оточуючих. Одягаючи маску, ви не захищаєте себе від хвороби, а інших – на випадок, якщо заразилися самі. А якщо ви носите її неправильно, то толку від неї ще менше.

Таким чином, не обманюйте себе помилковим відчуттям безпеки, одягаючи захисну маску. Одна лише вона вас не вбереже – такі заходи, як регулярне миття рук з милом і дотримання соціальної дистанції є не менш важливими.

Як правильно носити захисну маску?

Якщо ви носите маску неправильно, вона може не просто не зменшити, а навіть збільшити ризик зараження. Наприклад:

• Якщо у вас чухається обличчя під маскою, і ви його почухаєте, у вас більше шансів заразитися вірусом, ніж якби ви не носили її зовсім.

• Якщо маска не прилягає щільно в області рота і носа (або якщо ви не натягуєте її на ніс), її носіння просто марне.

• Якщо ви торкаєтеся маски зовні або не міняєте її вчасно (кожні 2-4 години), вона не захищає.

Часті помилки при носінні одноразових рукавичок

Як і маска, одноразові рукавички будуть марними, якщо ви користуєтеся ними неправильно. Тут вкрай важливо дотримуватися рекомендацій з гігієни:

• Щоб від рукавичок була користь, мийте руки перед тим, як їх одягти, і після того, як їх знімаєте.

• Поки носите рукавички, не торкайтеся руками обличчя.

Незважаючи на те, що рукавички будуть вас захищати, якщо ви будете слідувати цим рекомендаціям, регулярне миття рук з милом так само ефективне і може повністю їх замінити.

У підсумку ж можна говорити про те, що захист від COVID-19 зводиться до трьох основних принципів: соціальне дистанціювання, регулярне миття рук з милом і обов'язкове дотримання гігієни при носінні маски і рукавичок.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас