Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 причин полюбити свою літню вагітність

6 причин полюбити свою літню вагітність
 

Нестерпна спека, скажена пітливість і постійно набряклі щиколотки – мало хто здатний насолоджуватися своєю вагітністю влітку. Тим не менш, очікування малюка – це вже величезна радість, і якщо зосередитися на хорошому, можна помітити чимало переваг саме літньої вагітності. За що її любити? – Подумайте самі…

6 переваг вагітності влітку

1. Свобода набряклим ступням

Так, влітку ніжки можуть набрякати ще сильніше, ніж в інші пори року. Але влітку ми можемо носити сандалі, босоніжки, шльопанці та інше відкрите взуття, яке даруватиме максимальний комфорт. Воно вільне, чудово дихає і не потребує шкарпеток. Головне, вибирайте відкрите взуття, яке підтримує стопу і не стискає її, коли ніжка набрякає.

Крім того, щоб впоратися з проблемою набряклості стоп, продовжуйте пити багато води, гуляйте, піднімайте ноги, коли відпочиваєте, і спробуйте спеціальні вправи для стоп. Обов'язково звертайте увагу на те, як набрякають ваші ніжки: якщо плавно та рівномірно, це нормально; якщо набряк різкий, локалізований (наприклад, на одній нозі значно більше, ніж на іншій), краще звернутися до лікаря.

2. Легкий дихаючий гардероб

На осінь та зиму сучасні бренди пропонують також гарний вибір одягу для вагітних, але влітку все набагато простіше. Щоб адаптувати свій гардероб для вагітності у теплий сезон, вам потрібно буде мінімум покупок. Можна заощадити на верхньому одязі, не випрошувати у чоловіка улюблені светри, а відходити літо в легких сукнях і сарафанах. Вибираючи просто вільний крій, а не спеціальні фасони для вагітних, ви можете носити улюблені сукні і в наступні роки.

Майбутні мами часто радіють влітку можливості відмовитися від сковуючих штанів і джинсів на користь дихаючих суконь максі, і тим самим ще й непогано заощадити на оновленні гардеробу.

3. Дарунки літа

Літо пропонує вам всілякі вітаміни в сезонних овочах та фруктах. Подумайте про малину, абрикоси, сливи і кавуни, полуниці, черешні, чорниці і персики – все це 100% природні смаколики, які принесуть величезну користь вам і вашому малюку. А ще помідори та огірки, кабачки та баклажани, солодкий перець та кукурудза, величезна різноманітність зелені…

Збільшення в раціоні кількості продуктів, багатих на клітковину, залізо, кальцій, вітаміни C і D вкрай корисне під час вагітності. Майбутні мами повинні харчуватися настільки різноманітно, наскільки вони можуть собі дозволити і поки це приносить задоволення. Тільки не забувайте ретельно мити фрукти та овочі!

*А при ранковій нудоті налягайте на натуральний холодний лимонад.

4. Плавання

Є багато причин плавати у басейні, озері чи морі під час вагітності. Плавання допомагає залишатися активною, охолонути в спеку і позбутися набридливого болю. Воно корисне на всіх термінах вагітності, допомагаючи знімати навантаження з суглобів і зв'язок, які у майбутніх мам стають слабшими і більш схильними до травмування. Та й узагалі рухатися дуже корисно під час вагітності!

5. Відпочинок на свіжому повітрі

Мова не лише про приємні прогулянки літніми вечорами. У теплий сезон зайняти дітлахів, які нудьгують вдома, набагато простіше. Враховуючи занепад сил і енергії під час вагітності, вам не обов'язково планувати щось особливе: просто візьміть дітлахів, м'яч або бадмінтон, і вирушайте на найближчий майданчик або парк.

Крім того, майбутнім мамам у теплі місяці корисно та комфортно гуляти пішки (у тому числі з коляскою, якщо у вас вже є малюк), робити легкі пробіжки або кататися на велосипеді. Це ще один хороший спосіб залишатися активною, не боячись нашкодити малюку. Плюс, такі прогулянки на свіжому повітрі піднімають настрій.

6. Впевненість у собі

Влітку багато майбутніх мам почуваються впевненіше. Під яскравим промінням сонця вони охочіше підкреслюють одягом свої нові форми і із задоволенням засмагають у відкритих купальниках.

Літнє маля – літні дні народження!

Якщо на літо припадає кінець вашої вагітності та пологи, у вас є додаткова причина радіти. Адже літнє маля – це літні дні народження! Так, зараз ви про це не думаєте, але в майбутньому неодноразово зрозумієте, як вам пощастило, що головне свято дитини припадає саме на теплий літній сезон.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас