Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Контрацепція. Від міфів до реальності

Міф про те, що сексу в нас немає, змінився міфом про те, що навколо лише секс, а сексуальна активність та вправність вважаються мало не основними чеснотами особистості. Та будь-який статевий акт (чи то „мовчазний” чи „сексуально-революційний”) передбачає можливість настання вагітності. Зауважимо, не завжди запланованої, бажаної, очікуваної.

«Дитина чемна і нечемна», автор Бриґіта Байль

Книга присвячена вихованню в дітей моральної поведінки. Автор торкається багатьох аспектів цієї проблеми: які моральні цінності сповідує сучасне західне суспільство, де співіснують різні світогляди й способи життя; яка їхня роль в міжособистісних і соціяльних стосунках, як передати ці цінності дітям і допомогти їм стати відповідальними і здатними до спілкування членами спільноти.

«Як вітчиму стати батьком», автор Роберт Барнс

Ця книжка про проблеми, що виникають в сім´ях, у яких є діти від першого шлюбу. Книжка не тільки дає змогу рідним і нерідним батькам краще зрозуміти емоційний стан дитини, яка пережила розлучення батьків, її потребу в батьківській увазі, що вона хоче насправді сказати, коли виклично поводиться.

«Як виховати активних і творчих дітей», автор Чері Фулер

Кожна дитина – особлива. Вона має багато можливостей, але мусимо їх розвивати, різними методами стимулювати зацікавлення. Та часто трапляється навпаки – мимоволі ми пригнічуємо у дитині її добре начало.

«Як говорити, щоб діти нас слухали», автор Г. Норман Райт

Як пізнати унікальність своєї дитини, як правильно слухати її, вибирати час для розмови і налагоджувати взаємини з нею, як будувати стосунки з дочкою та сином підліткового віку?

«10 кроків, які псують дитину», автор Дон Антоніо Мацці

На відміну від інших авторів трактатів про те, як правильно виховувати дитину, автор цієї книжки узагальнив досвід негативного батьківського досвіду. “Як можна зіпсувати свою дитину?”, – запитує Дон Мацці, італійський священик та публіцист.

Як лікуватися кольором?

Ми червоніємо від гніву, відчуваємо «зелену» тугу або дивимося на світ крізь рожеві окуляри. Кожен колір випромінює свою енергію і безпосередньо впливає на наш розумовий, душевний і фізичний стан. Не випадково кольоротерапія відноситься до найбільш популярних напрямів альтернативної медицини.

Контрацепція після пологів. Плануємо майбутнє.

Минула вагітність та пологи, дні насичені «малюковими клопотами» з часом подарували нам чергове хвилювання – інтимне життя. Але після пологів воно набуває іншого сенсу і мети. Чи готові ми до цього? На це і багато інших питань ми шукаємо відповіді.

І ці люди не дозволяють мені колупати...

Зізнайтеся, що ви коли-небудь, та гризли нігті. Або хоча б смоктали задумливо олівець. Це справа минула, але вас турбує те, що так само робить ваша дитина. Проходять дитячі шкідливі звички з віком, чи треба докласти до їх викорінення якихось зусиль? Багато дітей повертаються до своєї шкідливої звички в ситуації ускладнень або роздумів. Вона допомагає їм не відволікатися на навколишній світ, зосередитися на своїх думках, відчувши своє тіло: "Ось він, я! Тільки-но вкусив свій ніготь".

З мене досить! Контрацепція після аборту.

- «Ірка, не драматизуй! Не одна ти, з кожним це трапляється... Сама розумієш, істерики тут ні до чого. Пішла, зробила і забула…» - у слухавці лунав впевнений голос подруги.
Звісно, Катя намагалася підтримувати мене, переконати, що з цієї ситуації є вихід. Але чому вихід – то завжди вибір? І щоб зробити його, розум, душа, все людське має пройти через це пекло?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас