Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вітаміни і вагітність. Головне - знати міру!

Вітаміни під час вагітності

Як відомо, у вагітної жінки потреба у вітамінах різко зростає, адже вона «ділиться» ними зі своїм малюком. Саме тому вона повинна більш уважно слідкувати за тим, щоб вживати необхідну кількість вітамінів, інакше розвиток малюка може ускладнитися, та й сама мама може постраждати.

Зазвичай, лікарі рекомендують збільшити споживання продуктів, що містять вітаміни. Це найпростіший спосіб отримати їх, до того ж найбезпечніший. Ваш лікар може провести дослідження і вказати, які саме вітаміни вам необхідні. Він же підкаже, в яких продуктах ці вітаміни містяться.

В окремих випадках, лікар може призначити прийом штучних вітамінів. Пам´ятайте, що потрібно приймати саме ті вітаміни, які вказав вам лікар. Також ви можете запитати, які вітаміни мають той же склад, щоб ви могли замінити один препарат іншим. Ні в якому разі не варто міняти дозу, назначену вам лікарем - це може негативно позначитися на розвитку малюка. Буває таке, що при дуже великому вживанні певного вітаміну малюк не отримує його взагалі, що звучить парадоксально, але є правдою.

Зазвичай під час вагітності приймають три різні курси вітамінів - залежно від того, на якому терміні знаходиться мама. У різні терміни вагітності у малюка формуються різні органи, через що кількість вітамінів повинна змінюватися.



Наприклад, недолік вітаміну C впливає на імунну систему малюка, на розвиток хрящів і кісток. При дефіциті вітаміну C можуть розвиватися токсикози, малюк може народитися недоношеним або з вадами.

Вітаміни групи B потрібні для забезпечення захищеності плода, білкового обміну з мамою, розвитку шкіри, крові, нервових клітин.

Вітаміни

Для забезпечення необхідного рівня гормонів потрібний вітамін A, який також впливає на розвиток нервової системи малюка.

Вітамін E впливає на зростання малюка в утробі, при його недоліку можливе переривання вагітності.

При нестачі вітаміну D кістки дитини будуть неправильно розвиватися, у неї може бути рахіт.

Як бачите, вітаміни необхідні і недолік хоча б одного з них може бути небезпечним для малюка. Ні в якому разі не займайтеся самопризначеннням вітамінів. Навіть якщо комусь із ваших знайомих лікар виписував певні вітаміни, це далеко не завжди означає, що вони вам також підійдуть. Уважно стежте за прийомом вітамінів, не пропускайте його - і малюк народиться здоровим.

За матеріалами dababy.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас